Flott kursdag og magisk fullmånesafari

Har akkurat kommet inn fra den mest magiske fullmånesafarien på lenge. Vi rakk akkurat ut til horisonten i det fineste lyset. Dette er av de flotteste fullmånebildene jeg har tatt:

Ankom Klokkerholmen leirskole i går ettermiddag. Fikk meg en fin padletur der også (hadde en før på dagen på hytta). I dag tidlig hadde jeg en hyggelig gjeng på tur, og her er et par bilder fra en tur som ga mersmak – for et vær!

Så bar det tilbake til hytta, og på veien plukket jeg opp kvinnen med stor K fra Kristiansand. Etter en deilig middag ventet vi på månen. Den kom litt tidligere enn forventet, men vi rakk det akkurat – og posisjonen var perfekt. Sjelden har jeg truffet bedre på location. Dette bildet synes jeg også ble bra:

Og her er et til som er bearbeidet litt mer i Lightroom (kjørt gradient på himmelen for å få frem månen bedre):

Vi padlet inn i mørket via en samtale med flotte dansker i en seilbåt. Hyggelig at flere setter pris på fullmånen og vakker skjærgård. Rett før vi la til tok jeg et blitz-bilde av Kvinnen, og da ble det en helt spesiell effekt fra lanternen. Vet ikke hvorfor det ble sånn, men tar gjerne tips! 🙂

Tok en del flere bilder på det flotteste, men venter med å gå igjennom disse til jeg har større skjerm og kan legge de rett på Flickr. Konklusjon: Fullmånesafari kan anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

7 svar til Flott kursdag og magisk fullmånesafari

 1. Eivind M sier:

  Utrolig flotte bilder, Lars! Ser ut som en magisk dag på vannet 🙂

  Lanternen på det siste bildet blir såvidt jeg vet sånn fordi kameraet/bildebrikken har lenger lukkertid enn blitzen. Dermed blir brikken eksponert for det lyset som finnes (dvs lanternen) i feks ett sekund, mens blitzen bare lyser opp resten (dvs resten av det vi ser som bildet) i feks 1/250 sekund.

 2. Øivinn Bruce sier:

  Jeg visste at Ingunn er tøff, men at hun til og med tåler et direkte lynnedslag hadde jeg aldri trodd!

 3. Lars sier:

  Du kan så si Øivinn! Jeg prøver å forstå Eivinds forklaring, men kan ikke helt skjønne hvorfor lyset går oppover?

 4. Øivinn Bruce sier:

  Det komme vel an på om lukkeren har stått åpen før eller etter at blitsen har gått av. Og hvilken vei kamereaet har beveget seg. Tror mest på at blitsen har gått av først og så har du senket kamerat med åpen lukker?

 5. Lars sier:

  Får det liksom ikke til å gå opp. Jeg er jo i kajakken, og prøvde å holde kameraet rolig. Hvis det skulle være noen bevegelse burde jo det vært bakover fordi vi driver fremover?

 6. Anne Mette sier:

  Tenk så snodig det hadde vært om «lynet» var i speilbildet i vannet også…

 7. Lars sier:

  Ja, da hadde jeg blitt redd… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.