Ut av oljetåka

I en annen tråd på denne bloggen er det mye stoff fra #energidebatten på Twitter. Avisen Dag og Tid har også gående de debatt om samme tema og 15. juli 2011 sto to innlegg på trykk. Her er utdrag fra dem.

Først er det Harald Nissen fra MDG som skriver:

Noreg kan bli ein nettoeksportør av rein energi til Europa, men da må vi ut av oljetåka. I dette perspektivet er det å være avhengige av fossile brennstoff eit hinder for ei abisiøs satsing på fornybar energi. Miljøpartiet Dei Grøne er tilhengjar av ei styrd, gradvis nedtrapping av utvinningstempoet av olje og gass, kombinert med ei storstila satsing på energieffektivisering og fornybar energi. Som eit land som har tent seg styrtrikt på olje, bør Oljefondet brukast til å investere i grøn teknologi. Det ville vere ei handsrekking til de fattige, ikkje å hade fram som før.

Trygve Refsdal (forstkandidat og skogkonsulent) har fått tilsvar fra Ivar Vigdenes i OED for en kommentar om Ola Borten Moe. Som svar på dette igjen skriver Refsdal:

… Me treng stadig meir energi. I innlegget til Vigdenes er det ikkje plass til andre tankar. Som han skriv: “Energietterspørselen vokser. Det vil det fortsette med. Det er bra.”
Eg tenkjer da på Agnar, tømmerhoggar frå ei skogsbygd, 55 år. Han sa: “Bare je får litt mer, så blir je bedre!” Han var alkoholiker og fekk aldri nok. Me budde saman i ei koie i nokre månader og han hadde to dunkar som putra og gjekk i tørkerommet, mer som fornybar alkohol. Det gjekk nedover med tømmerhogsten, men på kveldstid så han ljost på neste dag. Berre han fekk meir.
Kva tid får Noreg nok?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.