Gjensyn med Jomfruland

I dag var det klart for aktivitetscamp del II, og en gruppe tok kajakkene fatt til Jomfruland. Litt nakent uten hvitveis:

Vi gikk i land i nord, og ruslet gjennom den fantastiske eikeskogen. Fyret var til og med åpent, og vi fikk oss en tur til topps i det gamle fyret. Her nyter Eyvind utsikten:

Og her er et nærbilde av det nye fyret som ble tatt i bruk i 1939:

Linseverket er det samme som det opprinnelige, og har vært i drift i over 100 år! Fresnel fra Frankrike var litt av en oppfinner!

Vi ruslet videre sydover øya, og fikk med oss Tårntjønn. Her skal visstnok Kittelsen ha malt “Nøkken”, men folk er ikke helt enige om dette. Uansett var det et fantastisk fint sted:

På vei tilbake kom vi over en steinsofa som Eyvind forelsket seg helt i – så nå blir det nye prosjekter i hagen:

På vei tilbake gikk vi rett mot Flesa med vinden i ryggen. Det er nesten 5 kilometer, og jeg hadde snøret ute hele tiden. Det tok til slutt helt av, og jeg dro 7 makrell på ett drag. Seks stykker på svarte kroker, og en på svenskepilken. Det er definitivt ny rekord! Her er den fornøyde (og blodtørstige) kajakkfiskeren vel på land med fangsten:

Det ble fisk i bøtter og spann til middag, og også måkene går mette “til sengs” i kveld. Litt volleyball inn i natten, og så får nok folk sove i natt også!

Sent: De som ikke var på langtur hadde det også moro:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.