Politibåt lite synlig

Budsjettene gjør at politibåtene blir lite i bruk i sommer. Samtidig går båtene fortere og fortere, og anarkiet til sjøs blir tydeligere og tydeligere. Her er en reportasje fra Fædrelandsvennen om temaet:

I dag har jeg ringt for å snakke med politiet om temaet. Da har jeg spilt inn at en bør ha kontroll for hastighet mellom Dvergsnestangen og Olavsholmen. Her er det 5 knop, men havnevesenet har ikke merket. Fra 1. mai er det nemlig 5 knop 50 m fra land, men det er det ingen som følger.

Så er det disse vannscooterne. Her virker det som om folk nå tror at alt med vannscootere er tillatt, men det er jo ikke tilfelle. Selv om de nå er lov å bruke, så vi forskriftene om bruken være ganske harde. Det er fx selvsagt at de også overholder 5 knop 50 m fra land. Det er ikke tilfelle i dag… Her må det noe opplysningsvirksomhet til, for disse fartøyene går fort. Vi snakker 40-50 knop her, og jeg har selv opplevd å bli brukt som rundingsbøye av disse farkostene….

I tillegg til tips tror jeg pressen er rett adressat, og jeg skal ta kontakt med FV etter at jeg har kommet hjem fra tur. Nå er det først en tur ned Telemarkskanalen, og så en møtetur til Oslo. Viktig at dette blir belyst før sommerferien starter for alvor!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.