Kveldstur og foredrag

I kveld var det klart for siste tur med gruppa som skal padle Telemarkskanalen i neste uka. Det ble en god gjennomkjøring til Prestøya:

På vei tilbake gikk vi langs Odderøya, og det er ikke ofte at det passerer 15 kajakker samtidig her:

Begynte dagen tidlig, og var på kontoret 0730. Gjorde siste finpussing på mitt engelske foredrag frem til 09, og fikk en liten pause før jeg kjørte til Mandal. Her møtte jeg nesten 100 studenter fra 16 land. De var svært reflekterte, og det gleder meg at slik ungdom fortsatt finnes! Her var det “be the change you wanna see in the world” over en lav sko.

Jeg snakket om at det er mange andre verdier enn penger, og at det er viktig å reflektere over hva man vil i livet. Hva er det som er dine spesielle egenskaper? Hvordan får du brukt de på en best mulig måte? Dette er evige vurderinger som en kan fortsette med hele livet.

Tror jeg fikk frem budskapet greit, selv om det var på engelsk. Det var nok noen som synes dette friluftslivs-greiene var noe egoistiske greier, og det var veldig nyttig å se det litt utenfra. Friluftsliv ser definitivt annerledes ut hvis du er fra Kenya, Madagaskar eller Nepal – enn om du har vokst opp i Norge. Likevel føler jeg at de fleste så meningen i å bruke friluftsliv som inspirator for å finne frem til verdier som i høyeste grad kan konkurrere med penger.

Det var flere som brukte ordet “deep joy” i sine innlegg, og sånt gleder jo en gammel Arne Næss-tilhenger!

Har bestemt meg for å prøve å ta en liten langhelg, men det blir jo ikke helt sånn. Er leid ut til Harkmarkfjorden på lørdag, og det blir nok noen småting på kontoret fredag også. Fra onsdag i neste uke forlater jeg byen for nesten en uke, så da er det en del som må være på plass. Føler jeg har relativt grei oversikt, men en kan liksom alltid gjøre mer… Nå skal jeg i alle fall sove! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.