Klokt fra Rachel Carson

I dagens KK er det et sitat fra miljøpioneren Rachel Carson fra “Essay on the biological sciences” fra 1958. Det fortjener og deles med flere.

“Om vi har vært sene med å utvikle våre generelle ideer om økologi og naturvern, har vi somlet enda mer med å anerkjenne menneskehetens økologi, og vern av vår egen art. Vi kan håpe at dette vil bli den neste hovedfasen i biologiens utvikling. Bevisstheten vokser om at mennesket ikke er hersker over hele skaperverket, men selv en del av naturen, underlagt de samme kosmiske kreftene som styrer alt annet liv. Menneskehetens framtidige velferd, og sannsynligvis også vår overlevelse, avhenger av at vi lærer å leve i harmoni, snarere enn i strid med disse kreftene.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.