Lyrisk om Gud og natur

I lørdagens Klassekampen har bror Arnfinn Haram en kronikk med tittelen “Retrett“. Her er det mye flott!

Broder Haram er på studiepermisjon i nærheten av Selja, og skriver utrolig flott om naturen og havet. Se bare her:

“Verkelege ord blir til i stilla, i togna. Det kan være indre bilete som samlar alt i seg av det du aller helst vil uttrykkje; ikkje berre idear og meiningar, men sjølve eksistensen, det du slit med, det du ynskjer, det du lengtar etter. Her kjem det ut, som om elementa i landskapet har ein ømleik i seg og får alt det forknytte i deg til å tale. Det kan også kome røyst på orda, og det er underleg å høyre si eiga røyst lyde utover mot ingen – og nettop difor mot noko eller Nokon som høyrer deg på ein annan måte enn sidemannen i dagleglivet. Å vere menneske, er å bli høyrt, på djupet. Guds øyre er i elementa. I menneskeverda blir vi ofte mistydde. Sjøen skjønar alt og dømer ingen. Å tale og høyre på djupet, det er byrjinga på bøn.”

Jeg trodde kanskje Haram hadde lagt hele artikkelen i bloggen sin, men jeg fant den ikke. Den fortjener virkelig et større publikum!

(Jeg skrev en melding til Arnfinn på FB, og dagen etter lå artikkelen i bloggen! Nå har jeg lagt inn link i ingressen og her. Tusen takk til Haram – han er en munk for fremtiden. Gode og sanne tanker må deles!)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.