Politiet på besøk

I dag gikk turen til Grønningen fyr her på Padleglede 2011. Egentlig skulle vi rundt Flekkerøya, men da VHFen gikk tom for batteri skjedde det litt mye…. Her er det en av deltagerne som skuer mot Oksøy fyr på Grønningen fyr:

Sikten var nemlig så dårlig da vi skulle krysse fra Dvergsøya at jeg kalte opp havnevesenet på kanal 11. De hørte meg knapt, så jeg gikk videre til Tjøme radio. De fikk jeg kontakt med, men også der var forbindelsen dårlig. Jeg fikk sagt at vi var i kajakk og ved Dvergsøya. Så ble vi brutt – tomt batteri. Så har de ringt meg to ganger på mobil. Samtidig overhørte politibåten ved Randøya samme melding. De var på treningsoppdrag, og satte kursen mot Dvergsøya. Tjøme Radio har antagelig så ringt Operasjonssentralen. Vi padlet inn til Dvergøya, og jeg ringte til Tjøme Radio for å si at alt var vel. Da så vi plutselig politibåten utenfor, og vinket denne inn til oss. Da jeg snakke med dem ringte Operasjonssentalen 4 ganger… Så det kan bli mye baluba selv om man ikke bruker mayday på VHF. Men, alle var veldig hyggelige og behjelpelige. Politimennene snakket lenge med oss, og de hadde også mye godt å si om padlere! 🙂 Her er de:

Etterpå gikk ferden til Grønningen fyr. Vi fikk mye fin bør – og nå begynner det å demre litt når det gjelder surfing på bølger. Skal få trent en del på det i sommer. Vi var 3 stykker fra morgenen, og i ettermiddag fikk vi besøk av en til. Så i morgen er det 4 stk som drar på tur. Fredag blir vi i alle fall 5 stk, og i helgen kommer det noen flere som skal på tur, og ca 25 som skal på kurs!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.