Avholds i voksen alder

Selv om jeg begynner å bli “hønngammal” i Juvente-sammenheng, så er jeg fortsatt et stolt medlem! Det betyr at jeg får medlemsbladet, og denne gangen var det et intervju med Arne Johannesen. Han er mest kjent som leder i Politiets fellesforbund, men er også nå nyvalgt leder i Actis.

I intervjuet sier han:

– Det er et paradoks at jeg som t52-åring skal bli utsatt for drikkepress, men det blir jeg ofte. I mange sammenhenger blir jeg spurt “Hvorfor drikker ikke du, Arne?”, og folk kan si til meg at “Men i kveld kan du vel ta en drink?”. Det er noe av det mest respektløse jeg opplever. Når man drikker alkohol trenger man ikke å forsvare det, men når man ikke drikker må man argumentere og forklare hvorfor. Det er få ting i livet som irriterer meg mer enn det.
– Samtidig tenker jeg at det er mye vanskeligere å takle drikkepress for ungdom enn for voksne. Noe av det jeg har mest respekt for er ungdom som klarer å ta et klart valg og fronte et tydelig nei til alkohol og narkotika. Det sier noe om den karakterstyrken og personligheten de ungdommene har. Jeg blir optimist når jeg ser at mange ungdommer protesterer mot foreldregenerasjonens rusbruk.

Sterk tale!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Avholds i voksen alder

  1. Gu sier:

    kloke ord og er veldig enig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.