Padletur til Jomfruland

På selveste 1. mai gikk ferden til Jomfruland for å se på hvitveisblomstringen. Det ble full klaff. Her sitter kvinnen med stor K midt blant en milliard mirakler med hvitveis:

På en dag som denne burde en vel kanskje gå i tog for å solidarisere med fattige og undertrykte. Nå er det jo sånn at jeg padlosofisk sett er fortvilet over at alle partier på Stortinget vil ha MER på en eller annen måte. Da er det kanskje ikke noen stor overraskelse at jeg er fortvilet over fagbevegelsen også. Hvis de kunne blitt enige om å gi hele lønnstillegget i 2011 til et annet land der det trengtes – så skulle jeg vært med. Her trenger vi REDUKSJON – ikke MER!

Det var dagens politiske drypp.

Vi våknet til lett overskyet vær, men veldig lite vind. Dermed gikk turen mot Jomfruland:

Underveis møtte vi 4 padlere fra GHPK:

På ferden utover ble det et gjensyn med en mulig buldrevegg over vann. Her er det kvinnen med stor K som tar en inspeksjon, og det er slettes ikke umulig at den kan være noe å samle på:

Så var det klart for Jomfruland. Vi “varmet” opp med en hvitveis- og blåveistur til Haukedalsvannet i går (se gårsdagens oppføring). Disse bildene var i et annet kamera enn det jeg tømte i går, men her er to blåveiser fra den turen:

Så derfor var vi godt forberedt for hvitveisen. Den sto veldig flott enda, selv om det nok er på vei over nå. Jomfruland var godt besøkt i dag, og det var veldig deilig å se at mange ville være ute! Her er noen hvitveisbilder fra turen helt i nord og syd til Tårnbrygga:

Vi var selvsagt også oppom fyrene:

Ved Tårnbrygga oppdaget vi 11 nye padlere. Dette var en gjeng fra Arendal Kajakklubb som vi fikk en hyggelig prat med. Jeg var frimodig nok til å invitere de til “Padleglede 2011”. To av jentene fra GHPK (se ovenfor) hadde allerede meldt seg på! Det er en liten verden. Her er noen av AKKerne:

På vei hjem var det nesten havblikk, og vi gikk rett fra Jomfruland til Flesa og tilbake til hytta. Det er faktisk ikke mer enn 8 km, og tok litt over en time! Her har vi en liten “kyssepause” underveis:

Alt i alt en tur vi er godt fornøyde med… 🙂

Hvitveispadling til Jomfruland er blitt tradisjon for mange, og vi så nesten 20 kajakker i løpet av dagen. Dette lover bra fremfor en nye sesong!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Padletur til Jomfruland

  1. Anne Mette sier:

    Nydelige bilder! Har padlet rundt Jomfruland selv – men ikke i hvitveisblomstringen. Vakkert! God padlesesong! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.