Triks på kjøkkenet

I går var jeg på Gladkjøkkenet på Hotel Norge, og her fikk vi noen tips. Her er noen av de jeg husker.

Gjærbakst: Rør ut gjæren i 2/3 deler av væsken som er lunka. Resten skal være knallvarmt. Da trenger du bare ett minutt heving. Ulempen er at resultatet ikke kan lagres eller fryses.

Saus og grøt med melk svir seg fort. Tilsetter du en ss sukker til 1l melk – så vil det ikke svi seg. Hvorfor er det ingen som har sagt det før??? Her har jeg svidd havregrøt på tur i en årrekke, og stålull har vært fast inventar i turutstyret…

Liker du ikke hvitløksdunst? Da kan du ta ut det innerste i hele hvitløker, og den grønne tråden i fedd – så vil det ikke lukte.

Jeg skulle få tilsendt oppskriftene vi brukte, så da kan jeg sikkert dele de også. Kvelden var verdt hver krone! 🙂

Her er kveldens oppskrifter i Excel.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.