Oppskrift på aioli

Etter gårsdagens besøk på Gladkjøkkenet på Hotel Norge kan jeg dele denne oppskriften på aioli med dere – og den var knallgod!

Før vi går i gang er det viktig at alle ingredienser har samme temperatur, og at eggene er ferske! Bland så følgende i foodprocessor/blender:

6-7 eggeplommer
1/2 hel hvitløk evt 3 fedd (her kommer nok jeg til å ha mer)
Spe med olje til det blir litt tyktflytende
Ha i en neve med ruccola (gir grønnfargen – persille kan også brukes)
Halv lime el. vineddik
Salt/pepper
1 ts sennep

Dette blir usannsynlig godt på ferskt brød. Det brødet vi lagde denne kvelden ble kaldt Kuvertbrød, og bestod av følgende (4 pers – vi lagde til 12, så da ganger du bare med 3):

2 dl. vann
25 gr gjær
300 gr mel
2 ss soyaolje
2 fedd hvitløk
5 gr salt

Vi putta i en del mer hvitløk, rød chilli og tørkede tomater. Det som gjorde dette utrolig kult var at alt var gjort på en halvtime. Jeg skjønner ikke alt det tekniske her – men det funket. Brødet kunne visstnok verken fryses eller spises dagen etter når en bakte på denne måten, men ferskt bakverk blir jo fort borte – slik at det ikke er noe å tenke på. Hvordan er dette mulig? Her er fremgangsmåten:

Bland alt det tørre i mixebollen med eltekrok. Hell i det bløte (1/3-del glovarmt + 2/3 deler lunkt m/oppløst gjær). Elt i 8 min. La deigen heve i 1 minutt. Kna deigen, og rull ut i kuvertbrød vha olje. Stekes på 220gr i 10-15 min. NB: Sett de inn på 40gr (evt kald ovn), og skru opp til 220. Dette gjorde noe med gjæren som jeg ikke fikk med meg, men resultatet ble helt knall. I oppskriften står det at det skal serveres med smør, men aiolien over er MYE bedre til!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.