Ny gullmedalje

I dag var det egentlig 10 km langrenn, men på grunn av dårlige snøforhold var det redusert til 4 flate kilometer. Senior Northug gjorde kort prosess med konkurrentene i dag også:

I går kveld begynte det å blåse og snø. Dette har fortsatt gjennom natta, og også 06 var det masse snø og vind. Men, det ble ikke mer enn 5 cm av det. Likevel var dette nok til å skape hodebry. Løypene ble ikke kjørt før i siste sekund, og deler av løypa føyk likevel igjen. Dermed ble det blanding av is og nysnø. Vi valgte derfor bort klister, og dermed ble det mye staking i en ganske flat løype. Det er ganske slitsomt, men alternativet med klabber er både mer slitsomt og mye, mye tregere…

Bekkene over løypa blir større og større. Etter lunsj tok vi et par runder til i den nye 4 km-løypa, og da hadde de lagt planker over den største bekken:

Militæret har spadd inn tonnevis av snø i løypa. Snøen er tatt rett i nærheten av sporet, og så dypt at vann/svart underlag har kommet frem. Dermed blir det nok hard nedsmelting rett ved sporet i morgen. I følge militæret er det over 90% sjanse for at selve Ridderrennet også vil gå av stabelen på stadioen. De siste 10%ene avhenger av hvordan været blir i morgen. Jeg tror det er meldt kaldere, men blir det kaldt nok? Time will show!

Tilbake på hotellet ble det som vanlig badstu. Jeg dro så ned til Lyskapellet for det de kaller “Den gyldne time”. Dette er en ganske innadvendt gudstjeneste med mye stillhet/musikk. Gjorde utrolig godt, og glassmaleriet var svært vakkert i ettermiddagssolen:

Etter middagen var det klart for medaljesermoni, og her hilser John på en av sine konkurrenter før han får sitt andre gull i Ridderrennet 2011:

Etter medaljesermonien var det et sterkt foredrag av Vidar Bøe, med Tahir Hussein sittende i bakgrunnen. Tittelen var “Vi går med samme sko, men får gnagsår på forskjellige steder.” Jeg har møtt Tahir i tidligere Ridderrenn, men Vidar var et nytt bekjentskap. Det var en gripende forestilling om hvordan idretten ikke er inkluderende nok. Foredraget hans burde helt klart vært holdt på tinget til NIF! Her er de på scenen:

Egentlig var det litt synd at Tahir ikke kom til orde. Mener å huske at han er full av humør og spillopper! Fpr årøve å finne dokumentaren om gutta som skal ha gått på TV.

Dermed var nok en begivenhetsrik dag overstått. I morgen er det “hviledag”, men det blir nok en del ski for det. Satser på tidlig avgang og langrenn før lunsj. Etterpå blir det tilskuer på alpint og rekreasjon før selveste Ridderrennet på lørdag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.