Gull og påskesteming

I dag var første konkurransedag, og her er vi sekunder før start:

Solen skinte, og det var isete i sporet fra morgenen av. Det liker vi – da går det unna! Starten gikk 10.33, og de to første rundene var glatte, men så ble det mer slush-føre. Vi misunner ikke de som pigget seg igjennom løypa i dag. Egentlig rart at de ikke får lov til å start 09, og først.

Tilbake til løpet. Første skyting gikk strålende med 5 av 5 mulige. Neste startet bra med 3 strake, men så ble det bom på de to siste skuddene. Likevel var konkurrentene sjanseløse. Sandellekspressen fosset frem i løypa, og nærmeste konkurrent var omtrent 10 minutter bak…

Her har vi akkurat gått over målstreken – nesten ikke svett engang!

Været ble bare bedre og bedre, derfor var det bare noen minutter hvile før vi dro ned på stadioen igjen. Her har vi akkurat gjort unna første bakken, og tar en liten pause i solveggen:

Vi gikk stille og rolig igjennom 5km-løypa. Mot slutten har det vært veldig vått, og endelig var forsvaret kalt ut. Nå gikk de i gang med med snøskuffer og spader, og det får vi håpe hjelper:

I dette området har det lenge vært bekker gjennom sporet, og slik ser det ut på nært hold. Det smelter veldig mange liter vann i døgnet nå!

Vel tilbake på stadioen gikk vi ned til BHSS der det ble aktiv soling og sjokolade. Livet er slettes ikke verst:

Nå skal det sies at det skyet over, og at vinden var kald de 20 min vi ventet på transport. Heller ikke badstua på hotellet var slått på, så det ble 20 min under dyna før middag….

Deretter var det igjen klart for fjerning av klister. Ettersom mer og mer mose og stein kommer frem fra snøen, blir floraen og faunaen i klisteret mer og mer rikholdig! Men, begynner å få rutinen nå! 🙂

Nå er det premieutdeling, og her har vi besøk av bl.a. Odd-Bjørn Hjelmeset!

Litt senere på kvelden: Her er bilder fra premieutdelingen. Først gullmedaljen til John Sandell i klassen 60-69 svaksynt. Det er Odd-Bjørn som deler ut!

Så to andre stemningsbilder:

Odd-Bjørn tok seg rikelig tid til både fotografering og klemming, og det var til tider kø…. 🙂

I morgen er det egentlig 5 og 10 kilometer langrenn, men pga snømangel skal alle gå 4 km. Det er en del som skjer på sparket her nå, og vi må prøve å få gått løypa før start. Den er svært lite kupert, så her blir det knallharde dobbelttak fra start til mål. Værmeldingen sier sol og 15m/s fra VNV. Det betyr i såfall at den siste kilometeren blir en prøvelse – selv om det ikke er langt. Motvind og dobbelttak er psykende i mye mindre enn kuling…

Men, først er det en god og lang natt!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.