På vei mot lykken

I dag har jeg så smått begynt på boken “Lykke – Klostervisdom for et godt liv” av Abbed Christopher Jamison. Hadde stort utbytte av den første, og denne virker også veldig bra. Knut Grønvik har oversatt boka, og det er et kvalitetstegn i seg selv!

De to første kapitlene handler om hva lykke er, og så er resten av boka knyttet til de åtte tankene: fråtseri, begjær, grådighet, sinne, tungsinn, likegyldighet, forfengelighet og stolthet. Jamison skriver godt, og jeg tenker å ta en tanke hver kveld i uka som kommer. Derfor kan det godt hende denne posten utvides etterhvert. Vil likevel komme med et lite sitat fra s. 13 allerede:

Noen hevder for eksempel at de blir lykkelige av å drikke seg fulle. Men hva slags lykke er det? Uekte eller ekte? Jeg tror lykken er som gull, og følgelig er det fare for forfalskninger.
Å identifisere lykke med lyst og nytelse er en stadig tilbakevendende menneskelig fei -s om i våre dager fremmes vidt og bredt av forbrukerkulturen.

…. oppdateres….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

2 svar til På vei mot lykken

 1. Hei Lars
  Fint å oppdage at du har tatt for deg bøkene av Jamison, både Ditt hellige rom og Lykke. Nå skal ikke jeg, som utgiver av bøkene i Norge, mene noe om dem her, men det hadde vært spennende å lese en “konklusjon” fra deg på bøkene – samlet f.eks. De henger jo sammen også; i det hellige rommet oppstår jo gjerne et behov for veiledning i grunnleggende aspekter ved mennesket/livet, slik oppfølgerboken du her nevner gjør.
  Så om du får tid, en dag du er såpass tørr at du ikke risikerer å få sjøvann i tastaturet … 🙂

  Vennlig hilsen Øyvind

 2. Lars sier:

  Hei Øyvind!

  Takk for kommentar! Jeg leser jo det meste som kommer i min vei fra Efrem forlag – enten jeg får tilsendt eller kjøper selv. Jeg er jo av den oppfatning at dette forlaget virkelig har god teft når det gjelder bøker, og jeg har ikke blitt skuffet enda!!!

  Akkurat nå driver jeg Gjefsen sin bok om Arne Næss. Skal se om jeg ikke kan kan komme tilbake til Jamison sine to bøker. De fortjener all reklame de kan få!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.