Stavernsodden fyr

I dag var det ekskursjon til Stavernsodden fyr, og dermed kan jeg legge nok et fyr til lista! 🙂 Fyret blir antakelig en del av kystleden til sommeren:

Dette er første fyret jeg har sett med fargemarkering på huset. Fyret står på en fin høy der det også er teltplasser. Fra fyret er det mulig å se tre andre fyr: Tvistein, Svenner og Færder. Jeg tror ikke det er andre fyr i landet der dette er mulig!

Ellers var det et fint seminar og et hyggelig møte med menneskene i Fyrhistoriske forening.

Tilbake på hytta ble det litt hvile før jeg dro ut med kajakken. Nok en gang fikk jeg fine kveldsstemninger:

Det er utrolig stille her om dagen. Møtte en fisker, ellers var det tomt på alle hytter og ingen båter!

I kveld har jeg backet opp bilder. Har tatt mange bilder fra Stavernsodden fyr, så det kommer garantert et galleri på Flickr der etterhvert. Det frister bare ikke så mye å gå igjennom bildene på 10,6″ skjerm, og så skulle sende de ut på Edge etterpå…. Tipper de er på plass torsdag eller fredag denne uka.

I morgen er det “fri”, og da skal jeg prøve å få laget foredraget til torsdag, og få skrevet noen tekster som er ferdig inni hodt mitt… 🙂 Hvis været tillater, så blir det nok en god kajakktur også. På kvelden venter jeg et hyggelig besøk, og kanskje en kveldstur i kajakk. Vi får se hva dagen bringer! Nå er det natta! Sov godt!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til Stavernsodden fyr

 1. Thore Mehl sier:

  Flott formidling av natur/miljø, som vanlig. Takk!

 2. Lars sier:

  Tusen takk Thore!

 3. Per Roger Lauritzen sier:

  Hei Lars
  Takk for sist. Hyggelig å treffe deg. Jeg så linken fra fyrhistorisk forening til bildene dine fra Stavernsodden og svingte innom. Fine saker. Du skrev at du så tre fyr fra Stavernsodden og at det er unikt. Det er nok ikke det. Fra Færder ser du de samme + Torbjørskjær , Struten og Gullholmen. Fra Gullholmen ser du i hvert fall Filtvet, Strømtangen, Bastø, Fulehuk, Færder. Dessuten mener jeg at jeg så Struten derfra også. Det nedlagte Torgersøy ville du nok også ha sett om det ikke var, ja nedlagt.
  Det er nok flere andre steder også at du ser mer enn tre. Artig tema forresten, fra hvilket fyr ser du flest andre fyr? Jeg skal utfordre Andre Schau på dette, han kan alt slikt.
  Forøvrig har nå isen sluppet såpass mye her inne i Oslofjorden at jeg endelig kan padle nesten hjemmefra igjen.
  Hvis du er på Askerkanten en gang så si ifra hvis du vil være med på en liten rundtur på fjorden.
  Levva! (Lomsk for lev vel)

  Per Roger

 4. Lars sier:

  Hei Per Roger!
  Takk for sist ja! Fint du likte bildene! Skjønner nå at jeg har tatt munen for full når det gjelder å se mange fyr fra ett fyr…. 🙂 Her må du helt klart utfordre André! Hvis det er ett fyr som er unikt på dette (at du kan se flest fyr derfra), så vil de helt sikkert vite det! 🙂

  Fint at du kommer deg på vannet i nærmiljøet igjen! Det er jo utrolig fint å padle nå! Hadde 9 stykker på introkurs her om dagen. I dag var det ut en gjeng fra klubben, men jeg måtte dessverre jobbe.

  Kommer gjerne innom en tur i Asker hvis det passer seg sånn. Tror kanskje jeg skal innom Bølgen&meg en tur i våres. Hvis du har lyst på en tur til Kristiansand, så kan “Padleglede 2011” anbefales: http://www.kayakexperiences.com

  Levva! (takk for den!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.