Bilbao og Amsterdam

På grunn av dårlig vær ble det ikke klatring utenfor Malaga, men en lang togreise til Bilbao helt nord i Spania. Her ligger Guggenheim-muséet som vi selvsagt fikk med oss:

Jeg var mer imponert over bygningen enn over innholdet, men bygningen er nå også et kunstverk! Etter nesten to døgn der gikk turen til sykkel- og kanalbyen Amsterdam:

Dette sykkelstativet henger over kanalen utenfor sentralbanestasjonen, og har plass til 2500 sykler! Vi kom hit i går kveld, og fikk sett litt av byen. Kvinnen med stor k dro dessverre hjem i dag tidlig, men jeg herjer videre alene – interrail del III på en måte…. Her tar hun morgentoget ut til Schipol:

Etter frokost dro jeg på biblioteket, og der var det Internett. Riktignok var det rimelig avansert å få koblet seg på, men når det var gjort gikk det ganske bra unna. Der fikk jeg sendt over litt bilder hit og dit i verden. Dessuten fikk jeg et tips på et foredrag som hadde vært utrolig spennende – av Noam Chumsky. Dessverre var det utsolgt, så jeg får klare meg med bøkene…

Etterpå fant jeg et veldig fint hotell. Prøvde meg først med et sånn skikkelig sjabby hostel, men ved å øke med €20 fikk jeg dobbeltseng, dusj og do… Pluss skikkelig nett…. Må innrømme at det er verdt det. Det er kanskje prisen en må betale for å ha blitt over 40? 🙂

La merke til at det var gregoriansk aftensang/bønn i kirken ved stasjonen i dag morges. Derfor dro jeg tilbake der kl 17, og det var en flott opplevelse. Det samme var biblioteket rett i nærheten, så jeg dro tilbake dit. Der gasset jeg meg i en god bok med panoramautsikt mot Amsterdam by. Maken til bibliotek! Det kommer nok noen bilder derfra i morgen! Nå er det snart kvelden her! 🙂 I morgen er ellers hovedpunktet på programmet muséet viet Van Gogh. Gleder meg!

La ut noen flere bilder i galleriet «Interrail 2011» tidligere i dag.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.