Med blikk for evigheten

I dag er det gjengitt et sitat fra tidligere oljedirektør Gunnar Berge (A) i VL. De har igjen klippet det fra bladet Nordhordland, og ordene skal ha falt under et Rotarymøte i Knarvik:

Vi skal pumpa opp olje og gass i minst 40 år til. Ja, vi kan leve av olja til evig tid.

Det er ikke bare jeg som reagerte på dette. I gårsdagens Klassekampen skriver Paul Bjerke om den samme herr Berge:

Som Berge Sier: “Jeg kan nesten ikke få sagt det sterkt nok hvor viktig dette spørsmålet er for arbeidsplasser, skatteinntekter og fremtidig velferd og pensjoner i Norge.” Med andre ord: Uten Lofotenboring går Norge til helvete.
Det er bare én svakhet ved denne argumentasjonen, nemlig at Norge da uansett kommer til å gå til helvete relativt raskt. Feltene utenfor Lofoten er nemlig ikke så store. I beste fall kan de forlenge den norske olje- og gassalderen med 10 eller 20 år. Det er et nokså kortsiktig perspektiv. For deretter må vi jo uansett finne på noe å erstatte oljevirksomheten og oljeinntektene med.

Bjerke argumenteer videre for at dette bare er en symbolsak for å få kastet Sp og SV ut av regjering, slik at en kan “søke EU-medlemskap på nytt, nedlegge 300 kommuner, forby ikke-hvite søskenbarn å gifte seg, innføre mye mer Public Management og privatisere i vilden sky”.

Vi får vel se om han har rett!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.