Middag mot oljeboring

Gårsdagens middag mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja var en suksess. Bølgen & Moi var fylt opp, og stemningen var høy! Denne kampen skal vinnes! Her er det tidligere ordfører i Kristiansand Skisland som takker for maten. Til høyre ser vi Marte som er leder i NNV Kristiansand og arrangør av middagen. Til venstre ser vi Venstre-politiker Eva Kvelland:

Det var flere appeller under middagen, og Ingeborg Gjærum gjorde dypt inntrykk på forsamlingen. På 20 minutter overbeviste hun alle om at oljeboring i nord kan vi ikke gå med på! Makan til engasjement, kunnskap og glød skal du lete lenge etter:

Alf Holmelid som sitter i næringskomitéen på Stortinget for SV var også tilstede. Han argumenterte for at vi nå må starte omstillingen til fornybar energi. Hvis vi fortsetter å kjøre all FOU inn mot olje vil de smarteste ingeniørene i verden – som vi har her i kristiansand – miste toget som går på fornybar-området. Holmelid gjentok dette argumentet på Twitter i dag:

Kampen står i første omgang denne våren, og jeg anbefaler alle å melde seg inn i Folkeaksjonen. Jeg betalte min medlemskontingent i dag! Så får vi bare følge med – det er særdeles sterke krefter som vil ha tak i de siste dråpene…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Middag mot oljeboring

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Middag mot oljeboring | homo ludens -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.