Spennende foredrag

I morgen skal jeg i ilden med foredraget “Reduksjon av overforbrukssamfunnet“. Det er spennende saker, og her er et utsnitt av ett av bildene:

Seminaret er en del av det europeiske fattigdomsåret i 2010. Det er jo nå over, og Stiftelsen KLAR arrangerer seminar om bostedsløshet for vanskeligstilte. Jeg kommer inn for å kaste noen skråblikk hit og dit, med friluftslivet som utgangspunkt. Begynner å finne en slags rød tråd her, men det blir spennende! 🙂

Fattigdom dreier seg jo om mye mer enn penger,s å dette ser jeg frem til!

På kvelden: Hjemover dro jeg innom Spicheren for å svømme litt, og etter middag roet jeg ned med “Kvinnen som drømte om en mann” på kino. Det var egentlig ikke så mye nedroing. Ble ganske revet med. En grundig og ganske rystende film om utroskap. Jeg gikk mest fordi filmen var laget av Per Fly, og jeg har sans for måten han filmer på. Merker jeg blir mer og mer bevisst på hvordan ting lages…. Blir spennende å komme mer i gang selv også – selv om det jo blir i en ganske annen genre…

Nå skal jeg gå kjapt igjennom foredraget til i morgen. Skal testkjøre det kl 09, og så er det premiere kl 15! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til Spennende foredrag

 1. Harald Verket sier:

  Lykke til. Helt riktig som du skriver, fattigdom har et mye større spekter enn bare penger. Faktisk synes jeg mange av de rikeste i Norge ser langt fra lykkelige ut, dvs. penger er nok langt fra tilstrekkelig for å være lykkelig.

 2. Lars sier:

  Tusen takk! Det nettop noe av det du beskriver jeg må prøve å få frem – ved å eksemplifisere vha friluftslilvet. Skal legge ut foredraget i bloggen i morgen!

 3. Hans Petter sier:

  Jeg har sans for stripene til Wollfmorgenthaler. For ca 1 år siden hadde de en tegning av en fornøyd mann som slappet av foran huset sitt, mens han sa “Jeg er helt fornøyd med livet mitt, og jeg har alt jeg trenger – jeg behøver ikke kjøpe noe som helst”. Tittelen på stripen var “Setningen som er den største trusselen mot den vestlige sivilisasjonen”.
  Øystein Dahle har referert til denne stripen; jeg tror at det var i Friluftsmagasinet en lørdag morgen. Stripen setter nok problemstillingen på spissen, men den får frem at en fornøyd forbruker er en dårlig forbruker.
  Øystein Dahle har holdt foredrag for turistforeningen i Horten et par ganger. Sist gjorde han et tankeeksperiment som viser hvor uegnet brutto nasjonalprodukt BNP er som mål på vekst og fremgang. I USA omkommer ca 40.000 mennesker i trafikkulykker hvert år, mange flere skades, og store materielle verdier går tapt. Tankeeksperimentet er at vi plutselig klarer å forhindre alle disse ulykkene. Da ville bilfabrikker, verksteder og sykehus miste oppgaver, arbeidsløsheten ville øke, BNP ville falle, dvs et tilbakeslag i økonomien.

 4. Lars sier:

  Takk for tips – skal innarbeide dette i foredraget!

  Øystein Dahle er en god mann! Eksempelet du viser til viser jo bare hvor sykt dette egentlig er…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.