Teater: ENRON

På onsdag kveld så jeg teaterstykket “ENRON” på Det Norske Teateret. Jeg er ingen stor teatergjenger, selv om det ikke er så lenge siden jeg så Jesus Christ Superstar samme sted. Totalt har jeg nok bare vært i teater en håndfull ganger de siste 20 årene….

Dette må det definitivt gjøres noe med, for begge forestillingene som jeg nevner over var store opplevelser! ENRON handler om selskapet med samme navn i USA som gikk over styr såvidt inn i år 2000. Jeg visste jo at det handlet om at de lånte seg til rikdom, men dette blir forklart på en helt genial måte i forestillingen. Det pedagogiske her er helt superb, og selv om du ikke skjønner en pøkk av økonomi til vanlig – så får du med deg dette!

Kulissene har begge gangene vært helt utrolige, og en del ganger følte jeg nesten at jeg var på kino og ikke teater. I ENRON klarer de å gjenskape både børs og byen New York på samme scene. Det er imponerende!

Les mer om stykket ved å følge linken i ingressen. Mer detaljert og faktisk om Enron finnes på Wikipedia. Tror jeg må lese en bok om dette, og her er oversikten fra Amazon om emnet…

Ikke nok med at forestillingen gir et godt bilde av hva som skjedde med ENRON, men de trekker også linjer til dagens virkelighet. Det slutter jo ikke med ENRON. USA har trykket hundrevis av milliarder $ og det er vel mer spørsmål om tid før ting begynner å velte. Det samme gjelder jo europeiske land… Nå kan vel egentlig ikke et land gå konkurs, men det er helt åpenbart at ikke alle vil få igjen pengene de har lånt bort…

Jeg kan i høyeste grad anbefale stykket hvis du har et snev av interesse for politikk og økonomi!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.