Skitur i høyfjellet!

Vi startet dagen med å kjøre til Hovden. Mens de andre cruiset rundt i anlegget tok jeg fjellskiene innover viddene. Flotte stemninger, og en fornøyd mann:

Gradestokken lå på ca minus 20, og sånt blir det fine stemninger av:

Jeg var ute i tre og en halv time, og fikk med meg solnedgangen også:

På motsatt side av solen var det et fantastisk lys:

I fjor på denne tiden så jeg rein på hver eneste tur, og jammen var det ikke en liten flokk her i år også. Betraktelig mindre med dyr enn i fjor, men det er rein her! 🙂 Tok et bilde langt unna. Hadde vinden i ryggen, og ville definitivt ikke at de skulle legge merke til meg. Nå holder de seg jo midt i løypenettet, så det er mulig at de begynner å bli ganske “tamme”. Jeg tok likevel ingen sjanser – reinen fortjener å være i ro nå på vinteren. De hadde lett etter mat over store områder. Det kan neimen ikke være lett å være rein i dag!

En del har spurt hvordan snøforholdene er her på Hovden. Hvis du er interessert i gode langrennsløyper kan jeg anbefale Jegersberg og bynære områder. Det er mindre snø her, og løypene er bare “racer”-kjørt med scooter uten spor. Mye gress og kvist i sporet. Jeg travet en del utenom, men det er veldig løs og lite vindbehandlet snø. Det er derfor ganske slitsomt (men akk så vakkert!)

Her er ruta jeg fulgte i dag:

Vet ikke helt hva jeg finner på i morgen, men det blir nok noe i samme område. Skal følge tråkket løype litt lenger innover før jeg tar av. Når en kommer inn på snaufjellet trår en ikke riktig så mye igjennom.

Vi ordnet oss middag på egenhånd her på Hovden Fjellstoge. Rommet er rimelig lite, og det er en køyeseng. Planen er å ha 3 stk i første og 2 i andre etasje. Det anså vi som litt trangt, og har fått en madrass i tillegg. Dermed er det minimalt med gulvplass. Men, det er flotte fellesarealer her. Nå sitter jeg i 3. etasje med bredbånd og greier…. Vi skal nok holde ut her resten av året! 🙂

Har en raptus med krim av Tom Kristensen, og synes det nesten er umulig å legge fra seg. Akkurat nå er jeg over halvveis i “Dragen”, men også “Profitøren” og “Dødsriket” ble fortært i rekordfart. Prøver å porsjonere det ut litt, da jeg bare har med en til (“Dypet”). Kristensen burde helt klart finne et bredere publikum, selv om han jo er kjent i dag også!

Da setter jeg meg til med lydbok/bok! Ha en fin kveld alle sammen!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.