Om å fare med løgn

Ble oppringt fra Mamut i dag. De hadde lagt merke til en melding jeg hadde sendt ut på Twitter om at jeg ikke får skrevet ut fakturakopi. Dette var løgn, men sånn ser det ut når jeg forsøker:

Nå har jeg jo vært fortvilet over dette systemet fra dag én, men det kan jo hende at det er noen omveier for å få dette til. Jeg gjorde i alle fall slik det falt meg intuitivt inn. Gikk inn på faktura, fant riktig, og prøvde å skrive ut en ny. Han som ringte skulle sende meg en link til hvordan dette skulle gjøres, men jeg har ikke fått noe melding fra dem. Dette er jo dårlig reklame for Mamut – selv om det er jeg som er lite datakyndig.

Mitt hovedankepunkt er at dette er et enormt system for å bare skrive ut fakturaer med. Og det er det jeg trenger. Resten av tiden vil jeg padle, ta bilder, holde foredrag, få folk ut i naturen osv osv. Jeg har på følelsen av at å føre regnskap nå har blitt alle tings mål, mens det jo burde være et middel for å få inn skatt og gjøre ting lovlig. Jeg betaler min skatt med glede, men kan jeg ikke få lov til å gjøre det enkelt???

Mamut virker for meg å ha STORE ressurser. I snitt har jeg blitt oppringt annenhver måned tror jeg. Hver gang har jeg sagt at jeg føler dette er å “skyte spurv med kanoner”, men hver gang er de som ringer like blanke. Inne i hodet mitt fremstår firmaet med 400 stk som ringer rundt, og to programmerere som svetter blod…

Prøver nå å finne alternativer til Mamut, slik at jeg kan få skrevet fakturaer på en enkel måte – gjerne med eksport til Mamut, da regnskapsfører bruker dette systemet. Har du tips tar jeg gjerne i mot: lars@verket.no. På Twitter har jeg fått tips om Matrix.no, og skal sjekke dette med regnskapsfører.

Jeg driver en engangsbedrift, og har behov for noe som er ENKELT!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Om å fare med løgn

 1. Jan Høydahl sier:

  Har meget gode erfaringer med online regnskap gjennom http://www.e-conomic.no
  Både min regnskapsfører http://www.nousas.no og revisor http://www.revisoren.no kobler seg opp mot systemet når det er tid for årsoppgjør og revisjon. Jeg kan gjøre alt selv eller velge å få regnskapsfører til å ta noe – vi er alltid i sync. Trenger ikke tenke på backup. Alltid tilgjengelig. Scanner bilag og har full kontroll.

 2. Eivind M. sier:

  Tror ikke de har eksport til mamut, og vet ikke om de følger norsk regnskapslov, men disse kan kanskje gjøre faktureringen enklere?

  http://invoicemachine.com/home

  Lykke til! E 🙂

 3. Lars sier:

  Ja, dette var imponerende Eivind! Tror nok ikke disse kan gjøre nytte av Mamut.

 4. Lars sier:

  Dette er noe som opptar flere, og her er utdrag fra en e-post jeg fikk i går:

  “Så det du har skrevet på din blogg. Og har i den siste perioden vurdert litt forskjellige fakturaløsninger siden jeg skal gjennoppta aktiviteten i enkeltpersonforetaket mitt på nyåret.

  Og jeg tror at WinVask Faktura må være noe av det bedre. Det finnes faktisk i en gratisversjon, og plussversjonen koster ikke noe mer enn 990 + mva. Slik jeg forstår støtte det overføring til både Mamut og VISMA i PLUS, så det burde være ganske kurrant i forhold til regnskapsførere.

  http://www.fakturaprogram.no/?side=pluss

  Uansett kan jo fullversjonen faktisk lastes ned og testes før man tar noe valg. Og selv for meg som Mac-bruker virker dette programmet så fornuftig at jeg gidder å ha en windows-installasjon bare for å bruke det – også fordi det er så billig sammenlignet med mange andre alternativer.

  Del gjerne dine valg med meg, eller omverden der det er naturlig – enkle, gode og rimelige fakturasystemer er viktig for flere :)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.