Jippi – 100 poeng!

I dag passerte jeg 100 poeng i “Jeg kjører grønt“-kampanjen til Kristiansand kommune. Dette er skikkelig motiverende!

I løpet av kvelden natten fikk jeg et par kommentarer på FB:

Dette fikk meg til å tenke på at nettstedet “Jeg kjører grønt” definitvt bør fortsette etter 1. desember også. Så kunne man laget diverse lister.

NB: En bør ha mulighet til bare å gjøre dette for seg selv også, men mange har sikkert lyst til å være med i konkurransen slik som det er nå i bedrifter over og under 50 ansatte. Her er noen tips til nye kategorier:

 • Bedriftene som er med bør også kunne se hvem som sykler mest innad i bedriften (igjen, det må være frivillig om en vil synes eller ikke). Dette gjør det mulig for bedriftene å premiere internt.
 • De som ikke er tilknyttet en bedrift kan også blandes med bedriftsdeltakere på en slags “topp 100”
 • Topp 100 lister kan lages i kategorier “totalt (altså kollektiv, gang og sykkel), og for Kollektiv, Gange og Sykkel.
 • Som Eyvind er inne på er antall ganske intetsigende. Han har sikkert syklet 10g lenger enn meg, men jeg har flere poeng. Derfor bør i alle fall sykkelkategorien også kunne sorteres på distanse. Altså en topp 100 på utsyklet distanse.
 • Personlig synes jeg jo kategorien “Grønneste ekteskap” også kunne vært artig! Hvis begge ektefeller er med bør de kunne kobles og være med i en egen “Topp 100-kategori”…. 🙂

Har du tips til flere kategorier kan du legge igjen en kommentar nedenfor!

Jeg er jo generelt skeptisk til konkurranse, men her tror jeg en kan fortsette nettstedet på en slik måte at en skaper MANGE vinnere! Fokuset må jo være på å få stadig flere med i kampanjen – også etter 1. desember. Datagrunnlaget gjennom 4.000 deltagere vil jo være en “flying-start” for å ta dette inn i versjon 2.0. Så kunne kommunen holdt en sykkelhappening på torget i desember hvert år der de forskjellige “Topp 100”-kategoriene får en oppmerksomhet, men der det også trekkes ut en del premier helt tilfeldig. Tenk dere torget i desember med flere tusen syklister!!! Sykkellykter, piggdekk, frost…. *drømme*

Hermed er oppfordringen sendt videre til Areal og Transportplansamarbeidet for Kristiansandsregionen (juicy navn….)! Jeg tror det er mange som har lyst til å være med også etter 1. desember! Lag en versjon 2.0 av “Jeg kjører grønt!”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

6 svar til Jippi – 100 poeng!

 1. Eyvind Danielsen sier:

  Jeg oppfordrer aksjonen til å samtidig vurdere hvilken farge elbiler har!

  Og mens jeg først er i gang:
  Egentlig handler det hverken om antall eller kilometer grønn transport. I prinsippet bør aksjonen speilvendes, dvs hvor mye “rød” transport foretar man?

  At jeg spaserer til butikken hver ettermiddag, gjør meg i praksis ikke grønnere hvis jeg allerede har kjørt bilen til/fra arbeidsplassen. Det er tross alt ikke slik at man driver karbonfangst mens man går, derimot har i prinsippet selv en grønn reise selv et visst slør av rødfarge – energiforbruket som må dekkes på ett eller annet vis, og skoene slites som alle vet fort i disse dager.

  Best miljøregnskap blir det selvsagt hvis alle har hjemmekontor og ellers beveger seg skrekkelig lite… Men forståelig nok er vel dette et dårlig utgangspunkt for en aksjon, og folkehelsa har nok noe de skulle sagt!

 2. Lars sier:

  Jeg føler jo nettopp at aksjonen viser frem den røde transporten. Hvis du sykler til jobb, så kan du jo ikke samtidig kjøre bil. Vi har bare ett legeme! 🙂

  Du har jo selvsagt et poeng i at transportbehovet må reduseres, men det er jo et lerret som går litt utover denne aksjonen. Likevel tror jeg det er mye lettere å få oppmerksomhet rundt reduksjon av transport hvis flere sykler. Om du kjører 5, 10 eller 20 km er “same shit”, men om du sykler 5, 10 eller 20 km er faktisk ganske stor forskjell… Dermed aktuliseres transportbehovet på en mye mer fysisk måte.

 3. Mia Holte sier:

  Skulle ønske vi hadde sånn i Skien og!

 4. Lars sier:

  Dette er jo noe som Kristiansand kommune kunne eksportert til alle kommuner – helt gratis! 🙂

 5. Liv Iren Hognestad sier:

  Har du ikke foreslått en kajakk-kategori, da?

  Kanskje burde det eksistert en oransje-kategori også – for de som må bruke bil, men iallfall sørger for å fylle den opp med familie, venner eller kolleger. Det er ganske kjipt å se på rushtrafikken morgen og ettermiddag hvor mange som sitter alene i bilen.

 6. Lars sier:

  Kajakk blir nok litt smalt, men kanskje en kategori der en får poeng for hvor mange passasjerer det er i bilen? Slik at det er null for fører, og så ett poeng for hver du plukker opp….

  Artig du skulle nevne dette Liv Iren. Så en dokumentar om Cuba for et par uker siden. De fikk jo et plutselig bortfall av olje/drivstoff da de Russland droppet særavtaler. Da var det sånn at statlige biler var pålagt å ta opp haikere! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.