Østens tre vise aper

I dag har Tom Sverre Tomren i MDG et par gode sitater i Vårt Land. Han kritiserer Stoltenberg og kvotehandel med CO2, og er heller ikke nådige med vanlige folk. Han sammenligner nordemnns holdning til klimaproblemet med “Østens tre vise aper“:

– Jeg tenker på disse tre figurene, der den ene apen holder for øynene, den andre for ørene og den siste skjuler munnen sin. De fleste av oss tenker ikke engang på barnebarna våre, men er mer opptatt aav å fylle lommeboka og magen. Det er et gigantisk etisk underskudd hos det norske folk.

Litt før i artikkelen er han sitert på sydenreiser. Stoltenberg sier jo i boka Klimaparadokset av Kjetil B. Alstadheim at han ikke vil moralisere, og unner folk å fly til Syden på ferie. Dette mener Tomren er dobbeltmoralistisk, og sier:

– Det er ingen som dør hvis de ikke får reise på ferie til for eksempel Spania.

Han vil at slike ferier skal ha kraftige avgifter. Jeg er 110% enig med Tomren i begge hans utsagn. Jeg skriver det her – svart på hvitt – da jeg regner med at han ikke BARE har fått positive tilbakemeldinger. Det slår meg at det er synd MDG ikke har noen på Stortinget. Drømmen nå må jo være at det ikke blir Siv som seirer i 2013, men at MDG kommer på vippen mellom de borgerlige og rød-grønne…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.