Idrett og friluftsliv

Forholdet mellom idrett og friluftsliv er svært interessant, men ordene nevnes ofte i samme åndedrag. Fant noen linjer om hva Fridtjof Nansen mener er forskjellen.

… Kan hende glemmes det litt for meget, at idrett ikke er et mål, men et middel, og at målet skulde være først og fremst en sund sjel i et sundt legeme.
… en viktig side av idretten skulde jo nettopp være friluftslivet: dette å komme litt bort fra de mange, bort fra den forvirrende larm hvori vårt liv så altfor meget føres, dette å komme ut i naturen, få nye og store inntrykk fra skog og mark, de vide vidder, fra de store rum. Det står nok for mig som kanskje den største side av friluftslivet. Men en får nu ikke engag det ved å dra ut i store flokker og følge de optråkkete veiene, ved å klumpe sig sammen på hytter eller ved å gå i rute fra det ene sanatorium til det annet eller ved å ligge og seile fra det ene badested til det annet og danse kveldene og nettene med nydelige unge damer.

Teksten er hentet fra artikkelen Friluftsliv av Fridtjof Nansen, og den fant jeg i boka Friluftsliv fra Fridtjof Nansen til våre dager (s. 199).

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.