Ligning 2009

Jeg har jo overhodet ikke oversikt over inn og ut – dette er det en regnskapsfører som tar seg av. Jeg legger likevel merke til at livet som havpadler umulig kan være noe luksusliv i økonomisk forstand. Nå viser det seg at tallene fra 2009 er rimelig gode.

Nå skal det sies at tallene lyver litt. I 2009 trykket jeg opp nytt opplag av “Padleguide for Aust-Agder” samtidig som jeg ga ut “Padleguide for Telemark”. Dermed har jeg et ganske stort varelager. Ettersom jeg skjønner er nesten halve inntekten min i fjor varelageret mitt. Så det er jo i høyeste grad ikke realisert… Nå dumpet det inn nesten 20.000 postkort på kontoret, og jeg får jo et nytt lager med bøker med “Padleguide for Dalane”. Fortsetter dette blir jeg jo millionær i varelager! 🙂

Men, det selger jo i ny og ne, så jeg er fornøyd jeg!

FVN hadde også en annen morsom sak i forbindelse med ligningstallene:

Hva skatten min har finansiert er jo med å å gi perspektiver…

Sammenligningslister er jeg jo ikke så opptatt av, men synes likevel det er fascinerende at Røkke tjener ingenting men har over 8 milliarder kroner i formue. En skulle jo tro at en slik formue kastet noe av seg? Men, når det kommer til økonomi så har jeg nesten gitt opp – selv med et hovedfag i sosialøkonomi… Gamle regler om at en må ha penger før en bruker dem er jo helt gått ut på dato. Nå finansieres alt med gjeld, men den må vel en gang betales tilbake?

Jeg er fornøyd, har det bra og tror at det nivået jeg er på i dag er en slags NOK-lønn. Nå ser jeg at den er 22% over landsgjennomsnittet, men som jeg skriver over er ikke tallene helt reelle. Uansett tror jeg det er en nyttig øvelse å tenke på hva som er NOK. Hvor mye må du ha for å ha det bra? Det er stor forskjell på levestandard og livskvalitet. En kan ha veldig høy levestandard (inntekt) og likevel ha helt ræva livskvalitet – og vica versa… Jeg føler aldri jeg har hatt høyere livskvalitet, men inntekten er jo så som så. Jeg tror mange (også meg selv) kunne realisert enda høyere livskvalitet med å gå ned i lønn!

PS: Når det gjelder skattelister, offentlighet, kikking osv – så henviser jeg til et blogginnlegg hos Steinar Olsen i Stormberg.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Ligning 2009

 1. Ser jo fint ut det her Lars, hyggelig å se hva innsatsen din går til 🙂
  Min ligning ligner ingenting. Tips: sjekk om de har fått med seg alt du har betalt i skatt. For min del stemmer det tydeligvis ikke.

  🙂
  Simen

 2. Lars sier:

  I år har jeg bestemt meg for å ikke sjekke andre enn meg selv… Selv om jeg jo leser aviser, og det er kul umulig å ikke legge merke til noen personer/tall.

  I Klassekampen sto det om en som hadde 3,5mrd i formue, 146.000 i inntekt og 36,5mrd i skatt. Da må deet i alle fall være noe galt… 🙂

 3. Harald Verket sier:

  Apropos tall – Kjell Inge Røkke har ingen inntekt men har betalt over 80 millioner i skatt. Så litt har han nok tjent eller kanskje han tærer på reservene?

 4. Lars sier:

  Han har jo litt å ta av… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.