4.000.000.000,- fra friluftslivet

Dette var pålydende på den sjekken generalsekretær Lasse Heimdal i FRIFO overrrakte Energi og miljøkomiteen på Stortinget i går:

Tallet 4 mrd kommer fra sintef Helse som sier det er gevinsten hvsi de mest inaktive av oss – 950.000 nordmenn – tar 10 gåturer i året! Det høres jo helt utrolig ut! Hva om folk begynte å sykle til jobb, eller beveget seg minst en halvtime om dagen? Kanskje vi skulle opprettet “helsehus” for å spare penger, i stedet for å stadig gi mer og mer til sykehusene?

Personlig har jeg stor tro på forebygging, og i den sammenheng er friluftsliv helt genialt! Det gir påfyll både psykisk og fysisk, og jammen er det ikke ganske mange som mener at naturen er deres personlige katedral også. I det hel tatt en Kinderegg-situasjon. Vinn-Vinn. En må bare komme i gang – og her har organisasjonene en viktig rolle! De kan lage lavterskeltilbud i lokalmiljøet som de kjenner godt! Dessuten er det viktig å sikre arealer slik at folk kan være UTE!

Hvorfor skal det være så vanskelig, når gevinsten er så stor?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til 4.000.000.000,- fra friluftslivet

  1. Spiderdama sier:

    Så vakkert! Mye flotte bilder og masse inter å lese her på bloggen din:-) Må jo bare ut å padle etter å ha lest alt dette..

  2. Lars sier:

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jo flere som padler – jo mer kan vi spare… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.