Generalisert utrygghet

Jeg abonnerer for tiden på Klassekampen, og i dag var det en god kronikk av Magnus E. Marsdal som jobber som utreder i Manifest Analyse. Han skriver blant annet:

… Sverigedemokraterna kommer opplevelsen av økende utrygghet i møte med partiets slagord, «Trygghet & Tradition». Alle høyreradikale og høyrepopulistiske partier som fosser fram over Europa mobiliserer for «trygghet». Dette mens mange europeiske land preges av generalisert utrygghet. Faste ansettelser erstattes av utrygge vikariater og korttidskontrakter. Kutt i fellesskapelige pensjonsordninger fører til privatisert pensjonssparing med økt individuell risiko. Industribedrifter som før var så fast en borg blir under henvisning til «globalisering» kjøpt, splittet, solgt, flyttet og lagt ned i høyt tempo. Europa har igjen kronisk massearbeidsløshet.
Den økonomiske og sosiale utryggheten som 30 år med markedsliberalisme har bidratt til – i tillegg til større ulikhet enn siden 1930-tallet – gir avtrykk i mental utrygghet, en opplevelse av økt stress og usikkerhet. Denne opplevelsen gir de fremmedfiendtlige høyrepopulistiske polititsk retning, når de fokuserer alle følelser av utrygghet inn mot én bestemt trussel: Den unge arabiske mannen i gata.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.