Avsløring av hemmeligheter

På morgenen denne lørdagen har jeg gjort ferdig beskrivelsen av Eidsvatn og Steinsvatn ved Eide langs E39. I Steinsvatn ser det slik ut når du padler forbi:

Mange vil kanskje da bare padle videre, men jeg gikk jo selvfølgelig inn mellom steinblokkene. Da viste det seg å skule både det ene og det andre. Blant annet var det opparbeidet et soverom, en stor bålplass med sitteplasser og jammen var det ikke en liten slette til telt også! Så nå blir dette helt unike stedet delt med flere. Heldigvis er det flere hellere og fine steder i området!

Det betyr at jeg er ferdig med 5 av områdene, og at det er seks igjen. De fleste av disse er små – bortsett fra Eiavatn ++ og Bjerkreim ++. Håper å få et skikkelig ballegrep på dette i løpet av dagen! Mandagen går nemlig bort til et strandsoneseminar på UiA der jeg skal representere NPF.

Kl 17: Da er jeg ferdig med Lilandsvatn og en drøss med småvann vest for Lundevatn. Ved gjennomgang av bilder fant jeg et panorama jeg ble veldig fornøyd med:

Det er fra en leir jeg har beskrevet i Lilandsvatn, og det var en idyllisk sak… 🙂

Nå går jeg løs på Teksevatnet og Bilstadvatnet.

Snart 22: Da er Teksevatnet og Bilstadvatnet i boks. Så tok jeg Nodlandsvatn, og nå er jeg i gang med Eiavatnet og tilliggende herligheter. Eiavatnet er det fineste vannet i dette området, selv om de fleste beskrivelsene tar utgangspunkt i Spjodevatnet. Her er leiren min i Eiavatn:

Spjodevatnet var veldig neddemmet da jeg var der, og det er jo ikke så gøy når småøyene ser sånn ut:

Jeg har ikke helt klart å bringe på det rene om dette skyldes lite nedbør, lite snø eller vilt og hemningsløst salg til utlandet… Uansett så er resultatet et vann der friluftslivskvalitetene er kraftig redusert….

Nå har jeg laget kartet til Eiavatn, så får jeg gjøre ferdig tekst og sånn i morgen. Det er jo tross alt lørdag, og nå er resten av familien på vei hjem. Jeg har jo knapt vært hjemom siden jeg kom fra Lindesnes fyr, så jeg har bl.a. ikke pakket vekk ting jeg hadde med til fyret…. Får kanskje gjøre en liten innsats der også. Også er det jo like greit å være her igjen i morgen tidlig… Over og ut fra Odderøya i denne omgang! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.