Preken med følger

Må jo bare innrømme at jeg synes Kirken kunne vært noe mer klare og “på hugget” enn de er i dag. Da gleder det meg at biskop Eva Brunne prekte om rasisme i forbindelse med åpningen av riksdagen i Sverige. Sverigedemokratene skal ha forlfatt salen da hun sa følgende:

– Den rasismen som sier at du ikke er like mye verdt som jeg, at du ikke skal ha samme rettigheter som jeg, ikke er verdt et liv i frihet, og dette av én eneste grunn: at vi tilfeldigvis er født i ulike deler av verden – det er ikke verdig et demokrati som vårt å skille mellom mennesker.

Sitatet er hentet fra dagens Vårt Land (s. 19).

Nå kan en kanskje si at vi dermed alle er rasister, men likevel synes jeg Brunne skal ha ros for “å tolke evangeliet i vår tid” som hun sier til NTB i artikkelen.

I den norske kirke har vi et bispekollegium som helt sikkert kunne skrevet under på ovenstående, og som har gjort veldig mye bra i forhold til klima, forbruk og rettferd. Problemet er at det ikke sildrer nedover i organisasjonen. Det virker som de fleste er fornøyd med å ta Gud ut av skapet mellom 11 og 12 på søndag…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.