Lang dag i felt

Startet hjemmefra før 07 i dag tidlig, og hadde Ørdalsvatnet under kjølen ca kl 10.

Dette vannet er laaaaangt. Omtrent 15 kilometer i luftlinje. Fikk en fin start, men så økte det på med motvind. Noen steder går fjellene 5-600 meter rett til værs, så det er rare vinder. Heller ikke lett å komme på land alle steder.

Leirplasser er det naturlig nok et begrenset utvalg av, men jeg fant 5-6 stykker. Det skal være mange fine hellere langs vannet, men de fant jeg bare 2 av. Så jo at det var hellere oppe i fjellsidene, men dette skal jo ikke være noen klatreguide.

Flere steder hadde det gått ras ned i vannet, så jeg holdt litt avstand der det var overhengende fjell. Lurer på hvordan det er å være i kajakk hvis det faller ned en blokk på noen tonn? Blir jo fort bølger av sånt ser jeg for meg…

Da jeg snudde etter drøye 16 kilometer stoppet vinden opp, og i stedet begynte det å regne. Likevel gikk turen tilbake raskere enn til nordenden. Veldig stille. Møtte bare en annen båt, og det var et NRK-team som gjorde opptak.

Det er svært lite hytter/bebyggelse langs vannet, og jeg kunne heller ikke se noen mikrokraftverk. Eneste vei ut er i hver ende av vannet. Likevel er det fullt mulig å legge merke til brygger og stier opp fra vannet. Ser for meg at Ørdalsvatnet må ha en rik kulturhistorie! Får sjekke opp dette litt når jeg kommer tilbake.

Så også et sagbruk som ble drevet av en bekk. Dessverre var det svært forfallent.

Har fått en del bilder med tåke og tåke/regn i dag, og det øker variasjonen i bildetilfanget.

Var veldig sliten da jeg kom tilbake til bilen etter 35 km og 8 timer i kajakken. Derfor beholdt jeg tørrdrakten på i regnet, og dro til Bens Motel og Café. Der tok jeg inn på rom, og fikk en god og varm dusj. Etterpå ble det middag og TV-titting. Prøver å få en sånn natt under arbeidet med hver bok. I Telemark var det Thon Hotel i Skien som fikk besøk.

Dermed blir det en lang og tørr natt. I morgen skal jeg møte Stein-Roar fra Dalane Friluftsråd rett borti veien her, og så skal vi padle Hellelandselva. Det er ikke mer enn ca 10 km, og så får jeg besøk av Øivinn ca 15. Sammen skal vi prøve å komme oss inn til en fantastisk strand og slå leir for natten. Satser på stjernehimmel og bål! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.