Liksom-humanisme

Actis har hatt årsmøte i helgen, og i denne posten har jeg klippet ut litt av åpningstalen til avtroppende styreleder Dag Endal.

Vår humane tradisjon

I åpningstalen slo Endal fast at Actis’ medlemsorganisasjoner har i 150 år hatt virke i ruspolitikken som humanitære organisasjoner. Han advarte mot at det nå seiler opp en ny type humanisme i den ruspolitiske debatten, med et annet verdigrunnlag enn det Actis har.

– Dette er en liksom-humanisme, som det er all grunn til å advare mot. Det er en synes-synd på humanisme som stakkarsliggjør mennesker. Den har ikke større ambisjoner enn å hjelpe folk med så lite som mulig så sent som mulig, mente Endal.

Endal mente at det er naturlig at narkotikapolitikken har en grunnleggende human innretning. En narkotikapolitikk som ikke satser tungt på forebygging er en inhuman politikk. Endal oppsummerte en god ruspolitikk med følgende punkter.

* Den må bidra til å spare menneskelige lidelser ved å forebygge problemer.
* Den må hjelpe folk til å skape seg gode liv
* Den må sette inn hjelpetiltak når problemer har oppstått.

Legg merke til at forebygging kommer først av disse 3 punktene… Ny styreleder ble Arne Johannesen. Ser ut som om han får med seg et spennende styre! Lykke til med arbeidet!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.