Innlandet får det til!

De siste 5 årene har jeg kjempet hardt for at allmennheten skal kunne bruke kysten til teltovernatting. Det har vært svært lite gehør for alternativer på dette området. Enten er det lov, eller så er det ikke. I går var jeg en tur i innlandet, og der har de skjønt det:

Dette skiltet sto ved en populær badeplass. Da er det helt i orden med egne regler for ferdsel og opphold. Her har de sett at det er mye trafikk på dagtid, men utenom 9-21 må du gjerne ha telt i området.

Langs kysten har det vist seg helt umulig å få gehør for dato/tidsavgrenset forbud. I siste guiden gjelder dette spesielt for Stangnes i Kragerø kommune. I Aust-Agder er Risør kommune helt døve på dette øret. Også Helleviga i Søgne og Torsøya i Flekkefjord har fått helårs teltforbud. Dette er helt urimelige atferdsbegrensninger i offentlig sikrede fri(lufts)områder. Vi må ikke sette oss i den situasjonen at vi ekskluderer noen typer friluftsliv fra populære friluftsområder. I dag er telting blitt ekstremsport, og er ikke til fortrengsel med en regel som ovenfor.

Når skal kysten komme etter?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Innlandet får det til!

  1. andersjolstad sier:

    Jeg krysser fingrene for at nye atferdsregler for skjærgårdsparken i Telemark blir slik noen steder.

  2. Lars sier:

    Ja, både DNT og jeg har jo tatt opp teltforbudet på Stangnes med Fylkesmannen, men såvidt meg bekjent har ingen av oss fått svar.

  3. Anne sier:

    Nei kom til trøndelag sier nå jeg, der teltes det overalt 🙂 og just nu på flata her, et stort telt fullt av trøndere som hører på Stage Dolls… Huldra er heime, har planer om lenger tur enn til do i morgen :-)))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.