Kierkegaard – om å gå

Sitatet fra Søren Kierkegaard om å gå er vel verdt å ta vare på. Jeg har hentet det fra boken “Til trøst” av den danske presten Møllehave:

“Tap for all del ikke lysten til å gå: jeg går meg til det daglige velbefinnende hver dag og går fra enhver sykdom; jeg har gått meg til mine beste tanker og jeg kjenner ingen tanke så tung at man ikke kan gå fra den.”

Dette er den mest brukte delen av sitatet, men det fortsetter slik:

“Selv om man gikk slik etter sin helbred at den bestandig var en stasjon foran – ville jeg likvel si: gå! Det er jo også så åpenbart at man dog ved å gå kommer velbefinnende så nær som deet er mulig, selv om man ikke når det helt – men ved å sitte stille, og jo mer man sitter stille, desto nærmere kommer illebefinnendeet. Bare i bevegelsen er sunnheten og helsen og finne. Nekter noen for att bevegelsen er til: Så gjør jeg som Diogenes, da går jeg. Nekter noen for at sunnheten er i bevegelsen, da går jeg fra alle sykelige innvendinger. Når man slik fortsetter å gå, så går det nok.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kierkegaard – om å gå

  1. Anne sier:

    Jeg fikk anbefalt å ta en tur innom her ja, og DET! angrer jeg slett ikke på at jeg gjorde du, trivdes veldig godt både blant ord og bilder. Utstillig, du så spennde da gitt 🙂 Lykke til.

    Linker jeg hvis det er greit.

  2. Lars sier:

    Takk for hyggelig melding og lykkeønskning.
    Bare link i vei!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.