Fant en oppskrift på limonade i matbladet til ICA. Den ble prøvd ut i går, og kan absolutt anbefales! Her er oppskriften.
1 sitron i små skiver
3 dl presset sitron (ca 6 sitroner)
1,5 dl sukker
Ca 4,5 dl iskaldt vann
Isbiter
Frisk mynte (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Bland sammen sitronsaft og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst.
2. Tilsett vann etter smak og evt. mer sukker. Fyll en mugge med isbiter, sitronskiver og litt frisk mynte. Hell over limonaden.
Dette er kanongodt og forfriskende. Endelig fikk jeg brukt mynten (kongemynte) som jeg kjøpte for 20 grønne kroner på Verdens miljødag!
Fant et gammelt matblad på hytta, og der var det en oppskrift på «Bestemors limonade». Den er slik at en lager et konsentrat som kan stå i kjøleskapet, og så kan den blandes ut med vann ettersom en trenger. Her er den oppskriften (4-6 personer):
Limekonsentrat:
15 sitroner
3 dl sukker
5 dl vann
Til servering:
knust is
sitronskiver
sitronmelisse
vann
Press saften av sitronene og ha saften og sitronskallet i en gryte. Ha i sukker og vann og kok opp. La blandingen småkoke på svak varme i 30 minuytter. Ta så ut skallet og kok videre i 30 minutter. Sil blandingen og avkjøl. Nå har du laget limonadekonsentrat. Det kan oppbevares i kjølesakpet i ca 14 dager. Bland 1 del konsentrat med 3 deler vann, og server i glass med knust is, sitronskiver og sitronmelisse.
Sammen med denne oppskriften står det oppskrift på «Vannmelon og roselimonade» (4 personer)
300gr vannmelon i biter
1 ss rosevann (kan sløyfes)
1 ss sitronsaft
5 dl ferdig limonade (se over)
knust is
sitronmelisse til pynt.
Ha vannmelon, rosevann, sitronsaft og limonade i en food processor. Ljør til alt er godt blandet. Fyll glassene med knust is, hell på limonaden og servér!