Rehabiliteringen fortsetter

Det er vanskelig å leve uten å bruke kroppen noe særlig… I dag har jeg sittet en time på en brygge med 500mm koblet til speilrefleksen. 5-6 ternepar hekker på denne holmen, og dette er ett av de bildene jeg er fornøyd med:

Det blir utrolig mye “søppelbilder” av en sånn seanse. Ternene står jo ikke spesielt stille, og bildet ovenfor er beskjært en del… Her har jeg definitivt mye å lære. Kjørte på 1/1000s og T-innstilling. Da brukte kameraet stort sett blender 8, men tror gjerne jeg kunne hatt 11 eller 16 for å få tegningen i fjærdrakten bedre frem. Jeg får høre med Bent, han kan jo dette… I alle fall er jeg utrolig imponert over de som tar fuglebilder “in action”!

Ankom hytta i kald havtåke på lørdag. Fikk en liten tur rundt Kjønnøya på kvelden. Søndag var det storfint vær, og jeg fikk en litt lengre tur på ettermiddagen. Rundet Bjørnøya også, og fikk litt sjø. Da møtte jeg en gjeng på Østre Holmen som kjente meg. Jeg kjente ikke de i farten, men så viste det seg å være kunder av boka mi! Det ble et veldig hyggelig møte, og de tok bilder og greier. I dag dukket de opp i e-posten, og her er ett av dem:

Det ble en fin tur, og økte med en halvtime omtrent fra lørdagen. Snaue to timer var jeg ute, og da var det godt når Strømsundet åpnet seg foran kajakken:

Kjenner at jeg ikke er klar for 8-10 timers økter i kajakken enda, men det går sakte men sikkert fremover. Tidligere på dagen hadde jeg solgt to padleguider til en padler, og jeg tror det må bli et sommertilbud på “Padleguide for Telemark” for de som kjøper boka fra kajakken ved brygga! Skal tenke litt over det, og så komme tilbake til saken!

Rett etter dette skjedde fikk jeg besøk av en hyttenabo. Han fikk prøve Rapier 20 som er en av de 10 kajakkene jeg har lagt ut for salg. Kan jo ikke kvitte meg med alle 10, men en del hadde vært greit å få i omløp. Ciroccoen gikk i dag tidlig – så nå er det bare 9 igjen… Her er hyttenaboen i friskt driv:

Det er utrolig flott her nå. Grønnfargene spruter fra trærne. Fuglesangen er intens, og lysspillet gir fred i sjelen:

I dag har jeg nok gått 3-4 kilometer, og har spart padlingen til slutten av dagen. Nå har det akkurat gått en ettermiddagsbyge, og vinden har løyet veldig. En jeg har truffet på Twitter har leid hytte på åremål ved Klokkersundet, og det blir spennende å se hans base for året!

Pizzadeigen hever mens jeg padler – gjærdeig er bare så kult! 🙂

Forresten glemte jeg at det er litt andre fugler på denne holmen jeg startet med. En måke ligger også på reir der, og det var flere Tjeld innom:

Til slutt må jeg få reklamere litt for min kjære forlover: Magnus Østlie. Sammen med farne Laurence padler de fra Tromsø til Tønsberg om dagen. Nå har de passert Bodø, og logger noen voksne dagsetapper. Helt opp i 60 km. Da er det litt rart å sitte her og være fornøyd med 1-2 timer padling om dagen. Men, jeg skal komme knallhardt tilbake!!! Små turer er også store, som Steinar “Stormberg” Olsen sier… 🙂

Sen kveld: På ettermiddagen kom det noen voldsomme byger, og et like øyeblikk av det sol og en utydelig regnbue over mot Østre Holmen:

I dag padle jeg ned til innsiden av Klokkersundet da regnet stoppet opp. Her har en padlevenn leid hytte på åremål, og vi treffes nok flere ganger i løpet av sommeren. Satser på at det blir minst 4 uker her som vanlig. På vei hjem padlet jeg litt utover så jeg fikk utsynet mot horisonten og Flesa. Herlig:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Rehabiliteringen fortsetter

  1. Eivind M. sier:

    Fine bilder som alltid – spesielt godt likte jeg det første fuglebildet og vannet/skyene, Lars!

    Godt å høre det går bedre og bedre med deg også!

  2. Lars sier:

    Tusen takk Eivind! Tror jeg må bort igjen i dag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.