Ny fantastisk dag på Beitostølen!

I dag var det fjellrennet på 25/17 km. Tilsammen startet 36 stykker, og 3 av disse satt på kjelke. Her er en av dem:

Etter 24 ny treningskilometre var det en fornøyd gjeng som tok farvel med Bitihorn denne tirsdagen:

Jeg tok noen flere bilder før fjellrennet startet, og her er ett til:

Vi brukte dagen til å fintrimme skyteformen, og det var vi ikke alene om. Her er det en pigger på standplass:

Mange lurer på hvordan det er mulig å skyte nesten uten syn og hørsel. Her er hemmeligheten:

Her kombineres litt lyd med taktile signaler på rygg. Det fungerer stort sett utmerket, og vi satser på ti treff i morgen. Under trening har det vært noen bommer, men under konkurranse er det jo full skjerpings. Her er John i dyp konsentrasjon med lasergeværet:

Men, det var jo ikke bare skyting. Før lunsj gikk vi både 10, 2 og 5 kilometer. Da er det deilig å komme frem til militærets frukt- og væskestasjoner:

Været var helt nydelig i dag også, og her er det en vårklar fjellbjørk som strekker seg mot en knallblå himmel:

Det var derfor en særdeles blid gjeng som dro fra stadioen og opp til hotellet for litt lunsj:

Etter lunsjen var det innkjøp av mer gass. Det er greit med gassbrenner for å varme opp klisteret før det påføres og dras utover skiene. Denne gikk tom til morgenen, og det var jammen bra det gikk an å supplere her på Beitostølen. Da skal det nok bli smurning under skiene de neste dagene også. I dag har vi også gått på blått og universalklister, og så lagt på rødt etter lunsj.

Det ble mer skyting etter lunsj, og en runde i 2 og 5 km. Der ble det selvfølgelig mer kos på matstasjonene, og her er noen fristende appelsinbåter:

Gjengen på matstasjonen hadde nok god tid i dag, for de hadde fått tid til å lage snøskulptur i tillegg til serveringen:

Det norske totalforsvaret er en allsidig affære! Vi tok et bilde til, men det står øverst i denne posteringen – oss alle tre foran Bitihorn.

Også i dag fikk vi rengjort skiene på stadioen innimellom litt soltilbeding. Deretter ble det badstu og middag. I badstua fikk vi livlige skildringer av fjellrennet, og dårlig skilting skal ha ført til at flere deltagere gikk 30 istedet for 25 kilometer. Det er nok noen slitne bein her i kveld.

Senere i kveld er det Folklore som kulturelt innslag, men jeg tar det rolig på rommet. Det er greit å samle seg mest mulig for morgendagens utskeielser. Da er det skiskyting som står på programmet, og vi har start kl. 10:39. Da braker det løs, og det blir spennende å se hvor de ti skuddene sitter. Så tidlig er det veldig skarpe spor, så det blir raske langrennstider. Da betyr skytingen enda mer. Fem stykker stiller i John sin klasse, og han går ut som nr. 2 av disse.

Over og ut fra dag 2!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ny fantastisk dag på Beitostølen!

  1. Neta sier:

    fine bilder =)

  2. Lars sier:

    Takk for det Neta! Fint sted også!!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.