Nettet som sosial kontroll

I dag eksploderte en sak om noen nordmenns jakt på New Zealand. Det har resultert i store oppslag både her hjemme og på New Zealand. Her er nettavisens forside i ettermiddag:

Alle de andre store nettavisene følger opp – pressen jakter jo i flokk, og i denne saken er det i mine øyne helt greit. Det virker som om de har lagt ut flere videoer både på fluefiske.net og på YouTube. Disse er fjernet i dag, men brukeren NoGoodTourists (fra NZ?) har lastet opp videoen på nytt på YouTube (del II):

Det er denne videon alle norske media har klippet fra. Denne er jo nå umulig å stanse spredningen av… Guttene er identifisert av politiet/økokrim, og jeg regner med at tiltale blir tatt ut snarest hvis alt de anklages for stemmer… Dette er usedvanlig dårlig norgesreklame.

Samtidig er det et veldig godt eksempel på hvordan nettet gjør at ting kommer ut av kontroll. De har helt sikkert lagt ut videoen(e) som “skrytevideoer” her hjemme. Så har det kommet frem at det er fredede/truede arter, og at de ikke har tilltalse/lisens i orden. Da baller det fort på seg. De prøver å fjerne sporene, men det er umulig – videoen er tatt vare på. Dermed republiseres den av andre utenfor deres kontroll.

PS: Videoen her i bloggen er fra brukeren NoGoodTourists sin konto på YouTube, og vil forsvinne fra min blogg hvis han/hun fjerner den derfra.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Nettet som sosial kontroll

  1. Eivind M. sier:

    Det er ikke ofte jeg savner gapestokk og heksejakt, men med oppførsel som det her.. Det er jo virkelig vanvittig at folk kan være så arrogante, dumme og rett frem frekke som det disse gutta har vært. Håper de straffes hardt og lenge.

    (Såfremt det stemmer at de har skutt truede dyrearter, og/eller jaktet ulovlig. Men det er det vel liten grunn til å tro at er galt.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.