Siv Jensen på Lørdagsrevyen

I går var det et innslag på Lørdagsrevyen (8 min inn i videoen) med FrPs leder Siv Jensen. Hun (og FrP) vil bruke mer penger for å hindre “forfallet av samfunnet“.

Hennes retoriske grep i sin tale var følgende:

“Hva vil vi etterlate våre barn og barnebarn? Et nedslitt samfunn og penger på bok? Hadde det ikke vært okay med et velholdt Norge og en velfungerende infrastruktur?”

Nå skal det sies til Jensens forsvar at det jammen er godt hun har begynt å tenke på barn og barnebarn, selv om det da blir litt rart at FrP for eksempel ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Det er også en del andre ting ved politikken som blir litt merkelig i et sånt perspektiv. Jeg er nemlig usikker på om våre barnebarn har som sitt høyeste ønske å ha firefelts motorvei mellom alkoholutsalgene…

NRK skal ha ros for at de spør om hvor pengene skal tas fra, men der stopper også rosen. Siv Jensen svarer da:

“Vi har nesten 3000 milliarder kroner på bok. Det vi mangler er politiske vilje til å investere og ruste opp eget land. Alle andre land i Europa har gjort dette!”

Her er det Lørdagsrevyen går på en kjempesmell, og blir til mikrofonstativ. Hva er det Jensen mener? At alle andre land i Europa har brukt opp oljefondene sine til å investere og ruste opp eget land? Hvor mange europeiske land har oljefond på nesten 3000 mrd kroner? Nederland hadde vel ganske store inntekter (og en del arbeidsplasser) knyttet til gass på 70-tallet, men gassen tok slutt. Landet ble herjet av en arbeidsløshet på 25% en periode, og dette har siden fått navnet Hollandsk syke hos økonomene. OLF mener jo at Norge har 250.000 arbeidsplasser linket inn mot olje- og gass, og det er jo ikke helt umulig at Norge er eksponert på litt sikt her…

Såvidt meg bekjent er det også en del land i Europa som sliter om dagen, og store investeringer i infrastruktur osv er kanskje ikke det første som står på lista? Kan Siv Jensen gi noen gode eksempler på store infrastrukturinvesteringer i Hellas fx? Nå skal det sies at Spania står løpet når det gjelder investering i jernbane. Ironisk nok er ikke jernbane en del av den infrastrukturen som Jensen setter pris på – der er det privatbilisme for ALLE pengene… Neste gang Jensen ytrer seg sånn må journalistene følge opp! Det er jo helt håpløst at hun kan få avslutte et journalistisk laget innslag på denne måten. Hadde det vært på FrP-TV, så OK. Men, dette gikk på NRK!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

8 svar til Siv Jensen på Lørdagsrevyen

 1. Eivind M. sier:

  Generelt sett er det vel ganske stor mangel på kritiske spørsmål i politisk journalistikk i Norge. Jeg savner en norsk versjon av Jon Stewart, jeg: http://www.thedailyshow.com/videos

  Da får man liksom både kritisert media og tullete politikere på en og samme gang.. 😉

 2. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Mangfoldige Odderøya

 3. Lars sier:

  Jan fra FB:

  Men det spørs om det som kommer ut med bilder i kassa egentlig er så viktig, om det Siv Jensen sier egentlig får noen særlig virkning. Jeg tror på handlingsregelen, og hvis ikke Norge bestemmer seg for å massivt importere arbeidskraft til konkrete prosjekter (f. eks. svære vei- og jernbaneprosjekt), holde arbeidskarafta i brakkebyer, og sende dem hjem igjen etter endt utførelse, så kommer ikke Norge stort videre! Tror JEG!

 4. Lars sier:

  Du har skjønt det Jan!

  Selv med en sånn investeringsmåte du beskriver er det en del ETISKE forhold. Er det riktig for oss å bruke utenlandske ingeniører, sykepleiere, leger osv – fordi det er vi som har mest penger? I mange av landene vi henter disse ressursene fra har de mye dårligere legedekning enn i Norge fx…

 5. Lars sier:

  Jan følger opp:

  Jo, det med det etisk betenkelige er viktig! Det er riktig at vi ikke kan kj… Vis merøpe arbeidskraft hvor som helst uten at vi tapper andre. Og jeg vet ikke sikkert om det er så pass overskudd av vei- og jernbanearbeidere noe sted at vi kan kjøpe dem “etisk”.

  MEN i så fall: Dette blir enda en indikasjon på at vi har for høy levestandard, og kaster bort arbeidkraft på junk-varehandel, junk-produksjon og oppblåst byggevirksomhet, mens vi egentlig trenger flere “ordentlige” anleggs- og en del andre folk, sykepleiere, lærere osv (skjønt til undervisning tror jeg vi trenger flere voksne enn samfunnet noen gang vil få råd til å utdanne lærere!)

 6. Lars sier:

  Og jeg svarer:

  Her er vi veldig p… Vis merå linje Jan! Tolstoj mente jo det bare var to yrker som ikke var junk: lærere og bønder. Vi trenger jo litt mer, men det er som du sier utrolig mye “junk” i dag…

  Har vi fått et tryggere samfunn med tusenvis av tyttebærpoliti (Securitas mv)? Har vi fått høyere livskvalitet av døgnåpne bensinstasjoner? De som jobber der har neppe fått en enklere studiehverda i alle fall… Hva med alle de som må jobbe i dagligvarehandelen fordi det plutselig er blitt et folkekrav med 7-23 minst 6d i uka?

 7. Knegg knegg sier:

  Siv Jensen: Å! så sint…
  He he. Det er kanskje ikke bra å le av henne. Men det er bedre å le enn å kaste vafler på tv’n, som forrige gang jeg så på debatt på tv2.

  Det er forresten mange å forakte i Norge i dag. Det er ikke lett å ha respekt for sånne som oss. Siv Jensen er jo bare et symptom, en representant for oss, en populist. Slik som Bush egentlig var nokså representativ for amerikanerne.

  Forakt er ikke bra, jeg innser det. Så for min del skal jeg prøve å øve meg på Siv Jensen. Kan jeg slutte å forakte hennes fremferd, blir det lettere å respektere resten av oss nordmenn. Vi er jo bare offer for omstendighetene, vi er bortskjemte barn: Vi er kvalmt søkkrike og storforbrukende nå. Men om vi ikke hadde denne sinnsyke og kortvarige velstanden ville mange flere av oss få vist det gode som bor i oss. Og det vil vi få anledning til når den hollandske syken når oss.

  Misforså meg rett. Jeg er glad for rikdommen. Men samtidig ødelegger den oss.

 8. Lars sier:

  Takk for god kommentar. Er enig i at vi alle sitter i glasshus her.

  Det som gjør meg fortørnet er at Jensen snakker mot bedre vitende. Dette er talekunst uten fakta i bunn – og det plager meg. Dessverre. Hvis hun skal bli statsminister kan hun ikke drive på sånn….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.