Denne oppskriften er fra butikken Sans&Smak i Kristiansand som har masse herlige økologiske råvarer.
ØKOLOGISKE KNEKKEBRØD
2 dl sammalt spelt
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
1 dl gresskarkjerner
7 dl vannBlandes i en stor bolle.
Fordel massen på bakeplater m/bakepapri. Blir ca 2,5 plate. Del massen opp i passelige stykker med en skarp kniv el. pizzahjul.
Bruk varmluften på stekeovnen og still den inn på 180-200 grader i 45 min.
“Luft ut” fuktighet av stekeovnen av og til.
Når ferdig, ta dem ut og brekk dem opp.
Nam, du tror det ikke før du har smakt.
For at de skal være økologiske må selvfølgelig ingrediensene være det også!
Det var også oppskrifter på knekkebrød i en annen blogg jeg nevnte i en kommentar for noen dager siden.
Her er en av flere kommentarer på FB:
Nå har jeg prøvebakt en liten vri på disse knekkebrødene.
Laget min egen blanding av de samme kornslagene (samme tot. mengde) og med samme totale mengde væske som i oppskrifta. Like vellykket det!
Dessuten har jeg laget 1/4 porsjon hvor jeg brukte 1 spiseskje mørk sirup og ca 1 dl rosiner og litt usaltede grovhakkede cashewnøtter i tillegg. Dette blir kjempebra tur-snacks!BitteLitt mere væske i tillegg.
Laget dem i bar/kjeksstørrelse, akkurat passe med to tygger ;-)… Vis mer
De ble litt seige i konsistensen og ikke helt så sprø som knekkebrød – kjempegode!
En annen 1/4 porsjon hvor jeg utelot sirupen men hadde ca 1 dl rosiner og litt cashewnøtter, de ble knekkebrød-sprø og kjempegode de også.
Jeg har funnet ut at knekkebrød-røren godt kan stå ei stund og svelle.
Dessuten har jeg lavere temperatur på (varmlufts)ovnen – ca 130-150 grader. Bruker litt lenger tid og knekkebrødene blir ikke fullt så hardt stekt.
Jeg har også valgt å ha en dæsj olivenolje i røra, men samme totale mengde væske – bare litt mindre vann.
Deler linken til denne flotte oppskrifta med alle jeg kan 😉