Gode aviskommentarer julaften

I dag var det jammen en del bra i avisene også. Vi starter med Dag og Tid som hadde en fin kommentar av Sigrun Slapgard. Hun skriver:

«Kvifor kappast vi i Verdas Beste Land om å vere best i fastspikra livsstil og forbrukargalskap når vi er rike nok til å kappast i nytenkning?»

Hun fortsetter:

«Eg var i tvil før København, men nå er eg sikker. Vi Vesten er for aktiv dødshjelp. … Kollektivt selvmord.
… København har for meg streka under ei veksande kjensle etter mange reiser. Vi er fanga av ein livsstil som narrar oss, og vi står midtoppe i ei raskare endring enn vi har sett før på kloden.»
… Å sikre overleving, natur og klima har ennå ikkje forrang framfor økonomisk gevinst. Så langt tapar økologiske omsyn alltid for dei økonomiske i rike Vesten. Slik driv vi aktiv dødshjelp for kloden.»

Også Erling Rimehaug har noen alvorsord å bidra med i sin kommentar i dag:

«Vår tid dyrker kroppen. Men vår forakt for den virkelige menneskelige kroppen avslører seg i det perverterte kroppsidealet som driver unge mennesker inn i spiseforstyrrelse. Vår ringeakt for kroppen viser seg i pornografi, i kosmetisk kirurgi og dødshjelp. Vi ser ikke lenger kroppen som Guds tempel, derfor kan vi gjøre hva vi vil med den. Slik vi også gjør med jorden.»

Godt at vi fremdeles har noen mennesker i avisene som kan kommentere om alvorlige ting. De siste dagene har jeg hatt mye glede av «Hallo i uken» på NRK (podcast). De har også en fantastisk evne til å kommentere ting med et skråblikk.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.