Glimt fra København

Vi startet dagen i går med spasertur til toget som gikk 0740. Der traff vi likesinnede, og togturen gikk unna!

I Oslo deltok vi på arrangementer på operaen. Her traff vi igjen flere kjente fra forskjellige deler av landet. Været var helt fantastisk og jeg fikk flere bilder fra operaen.

Lugaren på 10. dekk har flott utsikt, og frukt lå klart.

Første seminaret handler om øk. vekst og miljø. Her deltar blant annet Steinar fra Stormberg. Fikk hilst på han litt før seminaret. Første gang i real life. Seminaret ga ikke svar på hva som burde komme i stedet for økonomisk vekst som mål, men mange spennende synspunkter.

Neste seminar var om oljelandet Norge. Her var det representanter fra politikk, kirke, org og oljeindustri. Biskop Jørgensen feide de andre av banen, men også politikerne klarte seg greit. Representanten fra Statoil hadde en vanskelig oppgave.

Middagen var buffet med julemat. Etterpå var det kveldsbønn, og her var det mange spennende mennesker. Biskop Jørgensen var en av dem, og vi hadde en fin prat. Faktisk var det så mange å prate med at det var rett i lugaren etterpå. Da var klokken nesten 01…

Frokost i dag falt i smak, og åpningsarragementet på bakdekket av båten var flott og livfullt. Solheim var tydelig berørt over stemning og engasjement. Deretter til sentrum med busser. Her så vi både biskop Skjevesland og Tutu. Tutu var en utrolig opplevelse, og nesten hele talen har jeg tatt opp.

Så ble det vandring i byen og litt lunsj. Fredelig og hyggelig. Tilbake på båten var det seminar om status i forhandlingene. Artig med et blikk bak kulissene.

Etter en god pause er det klart for seminar om kirken og veien videre i klimaarbeidet.

Fikk med meg nyhetene fra TV2 og ble usikker på om vi har vært samme sted. De kalte alle på båten kristne, og viet stor plass til politi og arrestasjoner. Nå er det vel FIVH som tok initiativet til klimaseilasen. Vi så heller ikke noe tegn til uro der vi var i byen i dag. Det er synd at virkeligheten er for kjedelig…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.