Fakkeltog i Kristiansand

I dag arrangerte Naturvernforbundet her sør fakkeltog for klimarettferdighet før møtet København. Slaps og vind til tross, det møtte frem over 100 stykker. Biskop Skjevesland holdt appell:

20091203fakkel10

Hans appell gikk på at det HASTER, det KOSTER, men det NYTTER. Veldig bra!

Dessverre var det ikke lett å mobilisere forskjellige kirkesamfunn i Kristiansand. At det likevel møter opp over 100 i dette været er jo helt fantastisk! Her er noen flere stemningsbilder:

20091203fakkel1

20091203fakkel2

20091203fakkel3

20091203fakkel4

20091203fakkel5

20091203fakkel6

20091203fakkel7

20091203fakkel8

20091203fakkel9

20091203fakkel11

20091203fakkel12

Det var vel de bildene som kunne brukes til noe. Jammen ikke enkelt å ta bilder i dette været… Får håpe det blir enklere forhold i København!

Også håper jeg at politikerne skjønner at det er mange som gjerne vil ha en avtale som monner. At det haster, og at det er viktig!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

11 svar til Fakkeltog i Kristiansand

 1. Lars sier:

  Det er jo lov å håpe på pressedekning på et sånt arrangement. Nå er kl 12 dagen derpå, og FVN har lagt ut følgende saker siden fakkeltoget:
  – Det kan være glatt
  – Snøværet fortsetter utover natta
  – Vanskelig å bli enige (sport)
  – 26-åring kjørte med propmille
  – Boligbrann i Arendal
  – Eggen kan gjøre comeback
  – Hva gjør du nå smulgryta tar fyr
  – Skryt for god brannsikkerhet
  – Dømt for å ha bannet i kriken
  – Følg været på våre nettkamera
  – Gutt (17) falt åtte meter

  Felles for de aller fleste sakene her er jo at de kan gjøres fra skrivebordet. Været var jo ikke allverdens, men en fotograf fra FV ble observert. Bildene ovenfor ble også sent over som tips ca 21.

  Det er jo mulig jeg er helt på tur når det gjelder “hva folk vil ha”, men hele tre av sakene handler om vær. Hvorfor kunne ikke en av disse vært “Trosser været – går i fakkeltog” Her var det over 100 kristiansandere som syntes det var så viktig å gå i fakkeltog at de trosset været.

  Det er lenge siden jeg var journalist nå, men jeg undres…

 2. Lars sier:

  Jeg sendte en melding til @vadseth (redaktøren i FV) om dette, og kort tid etterpå kom svaret:

  @padlofil På en normal kveld kunne vi nok fått det til. Men på en kveld der ulykker og drama hopet seg opp, prioriterte vi det

  Jeg har jo en ryggmarksrefleks på at pressen skal være helt fri til å velge hva de vil prioritere. De fikk likevel tilbud om bilder kl 21. Sammen med et telefonintervju med noen av initiativtakerne kunne dette vært en helt grei sak.

  Høyst sannsynlig er vi nå inne i en “ulykke” verden aldri har sett maken til, men den er jo ikke så håndfast som andre ulykker.

  Nå er fakkeltog i Oslo under planlegging, så får vi se hva den redaksjonelle vurderingen blir der.

 3. Lars sier:

  Selv om ikke fakkeltoget klarte å få FV sine spalter, så nådde informasjonen om det Stortingets talerstol! Sendte nemlig bildene til Laila Gustavvsen (Ap), og her er tilbakemeldingen:

  @padlofil brukte eksempelet ditt med fakkeltog for en god klimaavtale i innlegget mitt i debatten i Stortinget i dag. Takk for tipset!

  Kult!

 4. Eivind M. sier:

  Engasjement, optimisme og viktige saker passer ikke inn i de tabloide rammene, veitu, så da blir det vanskelig å få dekning. Dessverre..

 5. Lars sier:

  Nå viser det seg at det var et fint oppslag i papiravisen, men det var altså nettet jeg omtalte ovenfor. Så da er jo ikke kritikken min 100%. Er også litt usikker på hvorfor ikke Vadseth sa noe om dette på Twitter. Saken i papiravisen var BRA!

 6. Marte Rostvåg Ulltveit-Moe sier:

  Takk for flotte bilder, Lars!
  De gledet mitt hjerte.

  Marte

 7. Lars sier:

  Ja, her var det mange flotte smil selv om været var en utfordring! 🙂

 8. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Klima som religion

 9. Nå har vi lagt ut hele biskopens miljøappell fra 3. desember.
  De som vil lese den kan se her:
  http://naturvernforbundet.no/cgi-bin/naturvern/imaker?id=133570

 10. Lars sier:

  Jeg legger den ut her også jeg, i tilfelle NNV skifter publiseringssystem el.l.:

  DET HASTER
  Rapportene om jordens tilstand blir stadig mer alvorlige. De mest dystre analysene sier at det allerede er for sent å snu. Kloden rundt oppdager mennesker at noe skjer i naturen: ”Ekstremvær” er blitt et begrep. Dyre- og plantelivet bærer foruroligende tegn. Nå ser vi klart at også naturen har sine tålegrenser, ikke bare vi mennesker. Vi må åpne øynene for økosystemenes sammenheng. Der er en indre forbindelse mellom vår grådige livsstil, negativ klimautvikling og økende fattigdom i verden. Vi høster det vi sår. Verden trenger en rettferdig klimaavtale. Og det haster!

  DET KOSTER
  Det er en illusjon å tro at denne feilutviklingen vil rette seg uten at vi endrer vår hverdag og livsstil. Dette vil koste, og vi har betalingsplikt! Det vil kreve radikale politiske løsninger som fører oss inn i forsakelser, både som folk og enkeltpersoner.

  Vår visjon er en klode med bærekraft – i solidaritet med verdens fattige. Norge, som oljenasjon, må med full tyngde ta inn over seg at petroleumsindustrien er ansvarlig for en betydelig del av de forurensende utslipp.

  Vi vil bidra til holdningsendringer, så det blir mulig for våre politikere å handle slik situasjonen krever. I den rike del av verden må det finnes viktigere former for vekst enn økonomisk vekst: vekst i livskvalitet og vekst i samliv med alt som lever.

  Å snu utviklingen bort fra vår destruktive vei, betyr å investere i handlingsalternativer. Vår troverdighet er avhengig av at Olje-Norge blir klimanøytralt. Betydelige kutt må foretas innen landets grenser. Vårt miljøbelastende transportsystem må forandres radikalt. Det må avsettes midler til forskning på alternative energikilder. Vi må ta Norges rike ressurser i bruk i klimakampen!

  Ingen kan skygge banen. Også kirkene må kritisk gjennomgå egen ressursbruk. Alle menigheter i Norge må bestebe seg på en miljøvennlig profil. Alt dette koster!

  DET NYTTER
  Det folkelige engasjement vi ser i dag er i seg selv et håpstegn. Selv små livsstilendinger kan endre mye. Mange små skritt blir til slutt et stort skritt! Folkelig engasjement gir plattform for politisk handling. Mobilisering og samhandling kan utløse ny menneskelig kreativitet. Vi har kunnskapen. Vi har ressursene. Nå må vi handle! Alt som blir gjort for å snu den negative trenden er en investering i klodens fremtid.

  Vi trenger en rettferdig klimaavtale. Miljøtoppmøtet i København bærer et tungt ansvar.

  Det er en dyp sammenheng mellom alt som er til. Vi eier ikke jorden. Vi er forvaltere av skaperverket. Og nå kalles vi opp til klokt, ansvarlig forvalterskap! Det nytter!

  Olav Skjevesland, biskop i Agder og Telemark

 11. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Klima og København

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.