“Ren” norsk olje- og gassproduksjon

Vi får stadig høre at Norge produserer olje og gass med mye lavere utslipp av CO2 enn alle andre. Dette er ikke usant, men en tilsløring av sannheten. Dette kommer særdeles godt frem i et intervju med Ingeborg Gjærum fra NU i fredagens Ny Tid (s. 9):

– Stemmer det at norsk olje og gass er langt renere enn alternativene?

– Nei, dette er en myte. Det stemmer at den norske produksjonen er litt mindre klimaskadelig enn produiksjon mange andre steder. Men bruken av olje og gass produsert andre steder. Og når vi ser på de totale utslippene fra produksjonen og bruk av et fat olje, er det kun ciurka to oprosent av utslippene som kommer fra produksjonen, resten, nesten alt, kommer fra bruken sier Gjærum.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.