Privat forbruk

Svein Gjerdåker har i dag en veldig velskrevet leder i Dag og Tid. Jeg blir bare mer og mer glad i den avisen, selv om jeg dessverre ikke kan skrive nynorsk. Lesing på nynorsk er jeg derimot veldig glad i! Under tittelen “Endå meir privat forbruk” skriver han blant annet:

… Å frysa det totale skatte- og avgiftsnivået har diverre vorte eit av dei viktige styringsprinsippa for denne regjeringa… Men kvifor skal denne lovnaden førast vidare i dag? Sprøsmålet er særleg relevant når regjeringa må overskrida handlingsregelen og til neste år bruke 45 milliardar meir enn det som handlingsregelen tilseier. Når vi veit at utgiftene til eldrebølgja kjem til å auka drastisk dei næraste åra, skal det mykje til om handlingsregelen overlever i framtida.

Og han fortsetter (min utheving):

Konsekvens: På nytt utset vi den naudsynte snuoperasjonen bort frå oljeøkonomien – samstunds som presset til å opna ny oljefelt vil auka. Noko som ikkje kan sameinast med målet om at den samla produksjonen av fossil energi verda skal ned frå 2020.
… Privatforbruket må tvert imot ned i vestlege land om ein skal ha sjanse om å koma nokon veg med klimaproblemet. Sprø berre forhandlarane frå India eller Bangladesh på den komande klimakonferansen i København kva dei synest om at dei rikaste landa i verda legg opp til ytterlegare privat forbruksvekst.
…som en av dei største produsentane i verda av olje og gass kan vi som så ofte elles gjera best nytte for oss på heimebane – ved å kutta i olje og gassproduksjonen framover.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg fornyet abonnementet på “vekeavisa” Dag og Tid!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.