Kvantifiseringshelvetet

Alt skal kvantifiseres for at det skal kunne måles. 2 er større enn 1. Ringte 09000 (Telenormobil) i går, for å melde inn feil i nettet. Det var et godt eksempel på hvor langt det har gått.

Etter litt trykking av 3, 4 og stjerne m.m. kom jeg frem til en hyggelig dame. Hun kunne fortelle at nettet hadde vært veldig ustabilt i mitt område siste 48t, men at de arbeidet med saken.

I disse 48t hadde jeg vært veldig usikker på hva som har vært galt. Har akkurat kjøpt ny telefon, så trodde først det var denne. Etter bytting av SIM-kort osv, så skjønte jeg at det ikke kunne være tilfell. Først hadde jeg selvsagt sjekket telenormobil.no, men der er det veldig lite dynamisk info. Eventuelle feilmeldinger på mobilnettet er i alle fall VELDIG godt gjemt… Du kan ikke ha problemer i 2 døgn i telenettet uten å fortelle kundene om det!!! Jeg har hatt ganske mye problemer i forhold til mine kunder på grunn av dette!

Da samtalen var over kom det SMS fra Telenor. Så bra tenkte jeg! De tar meg på alvor. Men, så skulle jeg rangere samtalen med kundebehandler fra 1-5, der 1 var dårligst. Dama var jo hyggelig, men jeg var jo da svært misfornøyd med at Telenor ikke meldte denne feilen på sine websider. Og at feilen kunne opptrå så lenge. Derfor sendte jeg 1 tilbake. I mitt stille sinn tenkte jeg kanskje det ville føre til at jeg fikk en telefon med spørsmål om hva som var galt. Alt dette er jo selvsagt automatisert, og jeg fikk takkemelding få sekunder etter at jeg hadde avgitt stemme.

Mitt spørsmål er jo selvfølgelig hvordan Telenor kan lære noe som helst av dette. Tolker de min karakter 1 som: a) at jeg var misfornøyd med kundebehandler (det var jeg jo ikke), b) At jeg var misfornøyd med Telenor (det var jeg jo) c) at jeg hadde noe på hjertet de kunne lært av (det hadde jeg jo – feilmeldinger må ligge lett tilgjengelig. Domeneshop.no er eksemplariske her)

Nå har det gått et døgn, og jeg har ikke hørt noe. Er derfor redd for at det er a) som datamaskinene hos Telenormobil tar som riktig svar. Kanskje får den hyggelige dama på telefonen tekstmelding om at jeg synes hun gjorde en drittjobb, og så blir hun trukket i lønn???

Det er ikke alt som kan sies med tall….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Kvantifiseringshelvetet

 1. Hei Lars, bra artikkel. Jeg har også vært i gjennom samme løypa og svarte på sms meldingen. Og de ringte meg tilbake, men det tok noen dager.

 2. Lars sier:

  Takk Richard. Blir spennende å se. Har ikke hørt noe enda, og er ganske overrasket av at de ikke følger @telenor og #telenorfail på Twitter… Her burde de jo ha kontinuerlige søk…

 3. Harald sier:

  Det som er enda verre er at tallenes makt (og tallenes “intetsigenhet”) også har gjort sitt inntog i deler av omsorgstjenestene.

  I mine øyne er det mer enn trist når hjelpepleiere og sykepleiere må bruke stoppeklokke i kvalitetsikringsarbeidet på sykehjem og i hjemmetjeneste.

  Det kan sikkert være fornuftig å kvalitetssikre deler av de tjenester som ytes, men omsorg kan ikke sikres og telles i minutter……..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.