Kultur og jobbing

Vi fikk unna litt jobbing fra morgenen av i går, og så bar det ut i hovedstadens jungel.

Her ble det litt shopping(!), og jeg fikk et gjensyn med UiO. Merkelig sted. På sosialøkonomisk institutt var det ikke forandret en tøddel siden jeg var der i 1989. Kanskje bortsett fra at det nå heter samfunnsøkonomisk institutt. Møbler, innredning osv – alt var likt… Creepy… Særlig når en tenker over at dette skal være kremen av kremen av forskning i landet… Jeg er vel redd for at dette nå er flyttet over i institusjonenene.

Fikk tak i noen bøker/blader om temaet “peak-oil” som jeg skal holde foredrag om i oktober. Tror det skal bli spennende!

På kvelden så vi forestillingen “Jesus Christ Superstar” med Hank von Helvete i hovedrollen. Det var litt av en seanse, og jeg bl til tider sterkt grepet. Forestillingen tar seg ganske stor frihet i forhold til historien, men jeg synes det funket. Judas-skikkelsen var fenomenal, og scenografien lignet på slutten et trylleshow! Veldig fornøyde med den!

Etter frokost dro jeg ned på Deichmanske bibliotek, og her sitter jeg nå med stort skrivebord, trådløs nettilgang og stillhet. Fantastisk deilig, og helt gratis! Offentlige biblioteker er en skikkelig skatt – som vi MÅ verne om!

Skal prøve å få skrevet ut mer av Telemarkskanalen, og kanskje noen artikler. Har lurt på å bruke “Southern playground” som et begrep i forordet, men skal tenke litt på det. Spiller jo tilbake på Slingsby som kalte Norge for “Northern playground” i sine historier på 1800-tallet. Da handlet det jo om klatring.

Har også lyst til å skrive litt om at allemannsretten trues fra to sider. På den ene siden er det privatiseringen – at det blir mindre og mindre utmark. På den annen side er det den offentlige tilrettelggingen, som gjør det mer og mer påkrevd med spesielle atferdsregler i svært parkmessige områder. Da blir ofte opphold ved bruk av telt rammet…

Jeg får komme meg i gang… Programmet ellers i dag består av lunsj på Blitz-huset og forestilling med “Raske menn”. Innimellom det skal vi spise middag med en god venn! Jeg forlater Oslo særdeles tidlig i morgen, og skal være på plass over den bærbare på hytta rimelig tidlig… 🙂

En halv time senere: Fikk nettopp noen veldig opprørende meldinger når det gjelder padleguiden for telemark, og det virker som om denne er lagt på is inntil videre. Ble veldig paff, og skal se på forskjellige løsninger….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kultur og jobbing

  1. Eivind M. sier:

    Jøss, det høres da dramatisk ut..! Må ha vært rimelig tung skyts som gjør at den legges på is sånn helt uten videre?

    Håper det ordner seg, vet at både du og leserne og Telemark har bra av at den kommer ut!

    Si ifra om jeg kan være til noen slags hjelp 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.