Valgordning og demokrati

Det ble visstnok avgitt flere stemmer til de borgerlige enn de rødgrønne. Selvfølgelig blir det da snakket om hvor demokratisk dette er. Så land i verden har et valgsystem som er slik. VL skriver i dag på lederplass:

“Men demokrati er mer enn at alle stemmer skal telle likt. Demokrati handler også om at flest mulig interesser skal være representert, og at mindretall skal tas hensyn til. Derfor er det nesten ingen land i verden som har valgordninger som fordeler mandater tilnærmet matematisk likt. Heller ikke Norge.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.