Bamble i boks

Da er det meste i Bamble kommune i boks, og jeg skal plukke ut bilder. Her er Ingunn i januar på vei inn i kanalen ved Østre Holmen. Januarsola lyser opp Toner i bakgrunnen:

20090909januarpadlin

Det må jeg få med i boka!

Ble ikke tid til noen oppføring i går. Gikk i ett hele dagen… Begynte 06, lunsj hos Jon Andreas på Prestegården kl 11.30, posting av padleguider, mer jobbing, matlaging, protestfestival og joggetur (49:45). Så slokna jeg bare…

Begynte 06 i dag også, og scannet inn alle kartdetaljer i Kragerø. Nå er det bare bilder og innledning til kommunen igjen, så skal Ingunn får en skikkelig pakke med ting hun kan sette. Hadde vært fint å ha Bamble ferdig til helgen, og vært ferdig med det meste i Kragerø. Lite på programmet i morgen, men en del i kveld. Har tiden frem til 14 for å få ting i Kragerø på plass. Kl 14 er det protestfestivalen, og etter det er det kantarelltur med Øivinn, før middag med Eyvind… 🙂

Lunsj: Da har jeg plukket ut nesten 50 bilder, og brendt godt over 500MB fordelt på 94 filer til Ingunn… Sykler opp med det til henne nå, og går løs på oversiktskart i Bamble og Kragerø. Skal sendes til ressurspersoner for uttalelse om hvor lure leirplassene er i forhold til lokale ting… Tror det stort sett er greit, men i Kragerø er det mye forskjellige regler. Blant annet fikk jeg tilsendt følgende i går:

Utdrag fra tekstlig del av kommuneplanens arealdel – Kragerø.
Kap. 2.0 Landbruks- natur- og friluftsområder:

Innenfor følgende deler av Kragerø kommune er det forbudt å plassere midlertidige eller transportable konstruksjoner eller anlegg, herunder campingvogner, telt og lignende:
Alle øyer i skjærgården i sin helhet, områdene mellom rv 351 og sjøen fra Kjølebrønd til kommunegrensa mot Risør, 100-meters beltet fra sjøen fra Kjølebrønd rundt Kilsfjorden til tettbebyggelsen i Kragerø, videre 100-meters beltet fra Lovisenberg rundt Hellefjorden til Skarbodalen og området mellom fv. 210 og sjøen fra Skarbodalen til Fossing, videre i 100-meters beltet langs følgende ferskvann/vassdrag:
Hullvassdraget, Kragerøvassdraget, Waasjø-Gjerdevannet, Bråtvanns-Lonavassdraget, Kjølebrøndsvassdraget, Eidvann/Leivann.

Dette forbudet gjelder ikke for godkjente campingplasser.
Bestemmelsen gjelder heller ikke bebygde boligeiendommer som nyttes til helårsbolig.

Tillatelse kan likevel gis når oppstilling av ovennevnte konstruksjoner etter bygningsrådet skjønn ikke hindrer den allmenne ferdsel og ikke fører til vesentlige ulemper for omgivelsene. Bygningsrådet kan sette vilkår for oppstillingen og også gjøre det tidsbegrenset.

Dette er jo ganske heftige greier, og jeg regner med at det ikke er dette som er rådende praksis. Da skal i så fall Bygningsrådet få nok å gjøre til sommeren, og dette bryter også med forvaltningsplanen for skjærgården i Kragerø der det er merket av flere teltplasser. Bygningsrådet burde ha mer enn nok med å konsentrere seg om BYGGINGEN i strandsonen

Ettermiddag/kveld: Nettopp kommet hjem fra en berikende sopptur med Øivinn. Vi fant jo en hel haug, og her er et blikk ned i posen:

20090909kantarell

Før soppturen var jeg på lunsjtreff arr. av Protestfestivalen med Irene Nygådsvik. Hennes program hadde tittelen «Raushetens økonomi – skaperkraft som drivkraft, penger som bieffekt.» Hun hadde mange spennende tanker og sitater. Må sjekke litt nærmere hva hun driver med, for her var det mange kontaktpunkter til ting seg selv grubler over…

Vel hjemme igjen lå det bestilling på to padleguider (får sende ut i morgen tidlig), et svar fra Bamble kommune og en melding på svareren fra Kragerø kommune. Det svinger!!!

Nå er det dusj, og så deilig mat hos Eyvind!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

6 svar til Bamble i boks

 1. Stian sier:

  Hei Lars!

  Forsøker å kontakte deg denne veien, da mailen min kom i retur (den ble nektet inn via lars@verket.no!!) Sakser rett og slett inn svaret mitt på mailen din her:

  Strålende. Skal si du har funnet mange leirplasser i Kragerø. Tror neppe det kan være fler der med så stor hyttetetthet! 🙂 Ser bl.a. at du har funnet flere i Langøykilen! Koselig sted!
  Det var forresten to Kragerø-kart i vedleggene. Sikkert bommet litt da du la dem ved. Bamble (jeg er bedre kjent der enn i Kragerø) manglet. Ser på Garmin-filene seinere. Kan disse gbd-filene importeres inn i MapSource?

  Vet du forresten om Tommy Olsen (928 98 279) er kontaktperson om man ønsker å leie Homborsund Fyr?

  🙂 Stian

 2. Stian sier:

  En ting til;
  Det var en ganske heftig arealplan for Kragerø. Dette må vel bryte med prinsippene i Allemannsretten og Friluftsloven! Det er altså lov til å bygge hytter «nær sagt hvor som helst», men å sette opp et telt for en natt – det er drøyt!

 3. Lars sier:

  Skjønner ikke det helt Stian…
  Sender Bamble på nytt.
  Garmin-filene er fra fjellforum.net, og kan åppen med MapSource (.gdb)
  Tommy Olsen var i alle fall kontaktperson før, men du kan jo sjekke sidene til Kystlaget Sverre for sikkerhets skyld.
  Det du henviser til er jo teksten over når det gjelder teltingen. Tror dette er helt feil, og det vil jo være helt urimelig…
  PS: Sendte en e-post til meg selv nå, og lars@verket.no skal komme fram.

 4. Lars sier:

  Da har jeg fått telefon fra Kragerø kommune, og kan fortelle hvordan teksten over SKAL FORSTÅS. Det som omtales i teksten er oppsetting (av bl.a.) telt UTOVER Friluftslovens bestemmelser om 2 døgn! Jeg synes personlig ikke dette kom veldig klart frem, men det betyr at pr.d.d er et bare teltforbudet N på Jomfruland og ved Stangnes jeg vet om i Kragerø kommune.

 5. Stian sier:

  Da bør de jo presisere at dette gjelder UTOVER Friluftslovens bestemmelser!! Skjerpe seg burde de! 🙂

 6. Lars sier:

  Ja, i mine øyne var det i beste fall dårlig forklart…
  Men, det er jo derfor jeg skal skrive bok!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.